Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oliver Dulić uskoro na sudu

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, koja ih tereti za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Počela akcija "Negujmo srpski jezik"

Neophodno je udruženim snagama upozoriti javnost da "jezik trpi u vremenu u kom živimo", izjavio je danas, povodom pokretanja akcije "Negujmo srpski jezik", gradski sekretar za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević.

Aplikacija za biranje restorana predstavljena u Biznis inkubatoru

Aplikaciju kojom može da se pronađe restoran sa hranom i cenom koja odgovara korisniku ili koja pokazuje rute kojima može da se vozi skejt po brzini od 130 kilometra na sat predstavljene su danas u Biznis inkubatoru za informacione i komunikacione tehnologije - ICT Hub.

Policajcima u maju nove uniforme

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će svi policajci, posle osam godina, u maju dobiti nove uniforme.

Mišković: Nisam prekršio zakon

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković izjavio je na suđenju u Beogradu da nema dokaza da je prekršio zakon u poslu s putarskim preduzećima i ocenio da je to bio "školski primer kako se posluje".

Romi i dalje najviše diskriminisani u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ocenila je danas, povodom Svetskog dana Roma, da su pripadnici te nacionalne manjine najdiskriminisanija grupa u Srbiji jer je njihov položaj i dalje loš.

Kitarović: Snažno podržavamo Kosovo

"Hrvatska će i dalje pružati snažnu podršku i prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na evroatlantskom putu", izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja se srela u Zagrebu sa kosovskim ministrom inostranih poslova Hašimom Tačijem.

Grčka nije tražila novac od Rusije

Grčka nije tražila novac od Rusije da bi se izborila sa dužničkim i finansijskim problemima, koje želi da reši zajedno sa EU, kaže neimenovani grčki zvaničnik.

Cela Srbija digitalizovana do 17. juna

Državni sekretar za telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas da će digitalizacija u Srbiji biti obavljena do 17. juna, jer će prethodno već 18. maja praktično cela Vojvodina biti digitalna.