Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poslednji dani Žikice Simića na B92 i Studiju B?

Nekima je guru, nekima brend, svakako "antiheroj" koji radi iz strasti, posvećeno, bez uobičajenih kompromisa, bez podilaženja publici zarad slave i rejtinga i bez potrebe da se odmerava na medijskom tržištu.

Penzioneri protestovali u Grčkoj

Hiljade penzionera, uzvikujući parole protiv vlasti, demonstrirale su širom Grčke, zahtevajući od nove vlade da im smanjene penzije vrati na staro.

Restrikcije vode u Kaliforniji

Prvi put u istoriji Kalifornije uvedena je restrikcija potrošnje vode jer se ne vidi kraj višegodišnjoj suši koja se pogoršava.

Sin konzula Kanade ubijen prilikom kupovine droge

Jedan maloletni sin konzula Kanade u Majamiju je ubijen, a drugi, mlađi, uhapšen je pošto se primopredaja droge u kojoj su izgleda učestvovali pretvorila u oružani obračun, kažu policija i bivši suprug kanadske konzularne zvaničnice.

Vučić: Ne povlačimo ambasadora iz Hrvatske

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće povlačiti svog ambasadora iz Hrvatske niti će slati ijedan loš signal Hrvatskoj i dodao da će pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića da razgovaraju telefonom.

Stočari strahuju od ukidanja kvota za mleko u EU

Evropski mlekari od danas mogu da proizvode mleko u neograničenim količinama – Brisel je ukinuo kvote uvedene pre više od 30 godina. S kvotama i bez njih, kažu srpski mlekari, već gube trku s evropskim.

Nemačka zabranila "fraking" na pet godina

Nemačka kancelarka Angela Merkel odobrila je danas nacrt zakona kojim se uvodi petogodišnja zabrana na kontroverznu eksploataciju nafte i gasa iz škriljaca metodom hidrauličnog lomljenja, poznatijom i kao "fraking".

Šešelj će svedočiti u odbranu Mladića

Odbrana generala Ratka Mladića potvrdila je tokom današnjeg suđenja pred Haškim tribunalom da se među svedocima odbrane koji su planirani da u narednom periodu daju iskaz nalazi i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Dinar sutra slabiji za 4 pare

Dinar će sutra oslabiti četiri pare i zvanični srednji kurs će biti 120,1433 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Oštar protest Hrvatske zbog Šešelja i paljenja zastave

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je uputilo oštar protest Ambasadi Srbije u Zagrebu zbog poslednjih događaja u Beogradu, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb.