Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšeni zbog ubistva starice 2010. godine

Policija je uhapsila u Smederevskoj Palanci muškarca (41) i ženu (37) iz okoline tog grada, zbog sumnje da su 6. maja 2010. godine ubili ženu staru 90 godina, saopštio je danas MUP.

Roditeljima bolesne dece plaćeno odsustvo

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će predlog zakona da se roditeljima dece obolele od raka omogući puno plaćeno odsustvo sa posla tokom trajanja lečenja dece biti primenjivan od početka 2016. godine.

Prošle godine prijavljeno 15 nestale dece

Na telefonski broj za prijavu nestanka dece 116 000, u 2014. godini primljeno je ukupno 349 poziva i prijavljeno 15 slučajeva nestale dece, saopštila je danas organizacija Akcija protiv trgovine ljudima (ASTRA).

Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu.

Džihadisti oteli 90 hrišćana u Siriji

Džihadisti Islamske države (ISIL) kidnapovali su danas najmanje 90 ljudi iz hrišćanskih sela na severoistoku Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Evropa za dva dana bez gasa, ako Ukrajina ne plati

Rusija će u potpunosti prekinuti dostavu gasa Ukrajini u roku od dva dana ukoliko Kijev ne isplati svoja dugovanja, što bi moglo da dovede do tranzitnog rizika i za Evropu, navodi se u saopštenju kompanije "Gasprom".

Borbe oko Marijupolja

Posle relativnog primirja na istoku Ukrajine, sukobi proruskih snaga i ukrajinske vojske nastavljeni su u blizini luke Marijupolj, zbog čega se sve više strahuje da će ta luka biti sledeći cilj pobunjenika.

Svaki četvrti građanin dao mito

U 2014. godine 27,4 odsto građana dalo je mito (u vidu novca, usluge, poklona), što je znatno manje nego 2001. (46 odsto), pokazalo je istraživanje o korupciji u Srbiji koje je uradio Centar za liberalno-demokratske studije.