Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu.

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu.

Otmica se dogodila u provinciji Zabul, na jugu Avganistana, kada su maskirani muškarci u vojnoj uniformi zaustavili dva vozila na glavnom putu koji povezuje Herat i Kabul i odveli sve muškarce iz minibuseva u nepoznatom pravcu.

Žene i deca, koji su putovali sa otetim muškarcima, ostali su u autobusima. Niko nije preuzeo odgovornost za otmicu, niti je, za sada, bilo ko tražio otkup.

AFP navodi da su kidnapovanja radi otkupa česti u Avganistanu i da ih sprovode banditi, lokalna milicija i talibanski pobunjenici.

Hazari su velika šiitska etnička zajednica koja pretežno živi u Pakistanu i Avganistanu i često su na meti talibana i drugih ekstremnih sunita koji čine većinu u Avganistanu.

  • NS 99

    24.02.2015 11:10
    Koliko znam Rotšildi su Hazari. Kako to da im ne pomognu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.