Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počelo suđenje Oliveru Ivanoviću

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je počelo suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih dela tokom 1999. i 2000. godine.

Šarac pobegao u inostranstvo

Goran Šarac (32) koji je osumnjičen da je 1. decembra na Somborskom bulevaru džipom zgazio Mariju Milešić (28) najverovatnije je pobegao sa lažnim dokumentima u inostranstvo.

Država ćuti o hapšenju stranaca

Društvo srpsko-kineskog prijateljstva prijavilo je u skladu sa zakonom javne skupove u Beogradu za 15, 16, 17. i 18. decembar zbog kršenja ljudskih prava pripadnika organizacije Felun Gong, čije je delovanje zabranjeno u Kini, ali su oni zabranjeni bez ikakvog obrazloženja, kaže predsednik tog udruženja Dejan Marković.

Odbačena krivična prijava protiv Snežane Malović

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je krivičnu prijavu protiv članova prvog saziva Visokog saveta sudstva (VSS), među kojima su bivša ministarka pravde Snežana Malović i bivša predsednica tog saveta Nata Mesarović.

Nema policijskog zapisnika o prebijanju Andreja Vučića

Policijski zapisnik o primeni sile pripadnika policije nad bratom premijera Srbije Andrejem Vučićem tokom Parade ponosa u Beogradu ne postoji, navodi se u odgovoru koji je MUP Srbije dostavio Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM).

Peticija zbog prebijanja konja

Zlostavljanje konja u Jagodini danas su osudili poslanici dve najveće stranke u srpskom parlamentu - vladajuće SNS i opozicione DS istakavši da je to ružna slika Srbije, a demokrate najavile pokretanje peticije u parlamentu.

Amerika i Kuba će se pomiriti?

Američki predsednik Barak Obama najavio je planove za normalizaciju diplomatskih odnosa sa Kubom kao i ublažavanje ekonomskih ograničenja prema toj zemlji.

Srbiji od EU 115 miliona evra

Srbiji će na ime reformi od Evropske unije biti dostupno 115 miliona evra, objavljeno je na sajtu Delegacije EU u Srbiji, nakon što je Evropska komisija objavila konačni paket programa pretpristupne pomoći.

Dinar ponovo obara rekord

Dinar će sutra nastaviti slabljenje prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,6321 dinara za evro, što je nova najslabija vrednost domaće valute.