Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U odronu na Javi 18 mrtvih, 90 nestalih

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 90 se vode kao nestali pošto je odron, pokrenut posle olujnih kiša, potpuno uništio jedno selo na indonežanskom ostrvu Java, saopštili su zvaničnici.

Štrajk upozorenja poštara 16. decembra

Konfederacija slobodnih sindikata radnika, koja obuhvata gotovo ceo javni sektor i čiji je osnivač Sindikat PTT Srbije, najavila je štrajk upozorenja radnika PTT za 16. decembar u 11.55 u svim većim gradovima Srbije, zbog smanjenja plata u javnom sektoru.

Povređeni radnik i dalje u teškom stanju

Radnik koji je na Pupinovom mostu u Beogradu rano jutros povređen prilikom pada sa visine, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je i dalje teško, rečeno je u Urgentnom centru Srbije.

Merkel: Želimo dobre odnose s Rusima

Evropska unija je zainteresovana za dobre odnose s Moskvom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, a objavljeno je danas na sajtu nemačke vlade.

Tači: Cilj da Kosovo prizna dve trećine članica UN

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je cilj kosovske diplomatije da tokom četvorogodišnjeg mandata obezbedi da nezavisnost Kosova prizna još pet država Evropske unije (EU) kao i dve trećine članica UN.

Četiri puta manje pritvorenika na slobodi

Tokom dva i po meseca protesta advokata u Srbiji iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteno je svega 59 pritvorenika, kaže advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je i članica Advokatske krivične unije Srbije.

Samit: Šansa za turizam, moguća zarada milion evra

Samit premijera Kine i centralne i istočne Evrope koji će se održati iduće nedelje predstavlja dobru šansu za Beograd da zaradi, ali i da se predstavi kao dobra turisticka destinacija, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Dačić: Treba da menjamo Ustav

Srbiju niko ne uslovljava da odmah menja Ustav, kao temeljni pravni akt države, nakon otvaranja poglavlja 35, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na Kosovu nestala 43 Crnogorca

Komisija za nestala lica Crne Gore još traži 43 osobe kojima se izgubio svaki trag u oružanim sukobima na teritoriji Kosova i Metohije. 

Dinar u ponedeljak na novom dnu

Dinar će u ponedeljak, 15. decembra, oslabiti prema evru 0,1 odsto i iznosiće 122,1498 dinara za evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute.

NBS: Devizne rezerve manje za 444 miliona evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) na kraju novembra iznosile su oko 10,270 milijardi evra, što je za oko 444 miliona evra manje u odnosu na oktobar, kada su iznosile oko 10,714 milijardi evra.