Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evropski parlament odbio slovenačkog kandidata

Kandidat Slovenije za člana Evropske komisije, bivša premijerka Alenka Bratušek nije dobila podršku nadležnih odbora Evropskog parlamenta i Slovenija će morati da predloži drugog kandidata.

Nobel za književnost Patriku Modianu

Francuski pisac Patrik Modiano (69) ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za književnost, saopštila je Švedska akademija, nazvavši ga "Marselom Prustom našeg vremena".

Ko može da bude direktor Železnice

Vlada Srbije raspisala je javni konkurs za izbor direktora Železnica Srbije na period od četiri godine, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana njegovog objavljivanja u Službenom glasniku.

Lažna inspektorka pljačkala prodavce

Niška policija identifikovala je L.P. (42) iz Niša za koju se sumnja da je počinila više prevara i krađa lažno se predstavljajući kao poreska i sanitarna inspektorka, saopšteno je danas iz Policijske uprave u tom gradu.

Direktorka brojala koliko puta radnici idu u toalet

Doskorašnja direktorka Poliklinike Kliničkog centra Srbije, Mirjana Stojković, smenjena je sa te funkcije jer je kinjila zaposlene, što je prvi slučaj mobinga u srpskom zdravstvu koji je utvrđen konačnim rešenjem.

Jak zemljotres kod Čilea, nema cunamija

Snažan zemljotres jačine 7,2 stepena dogodio se u vodama Pacifika, oko 570 kilometara južno od čileanskog Uskršnjeg ostrva, saopštio je danas američki Geološki zavod.

"Dačić u sukobu s zvaničnom politikom države"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izneo je stranačke stavove o važnim državnim pitanjima koji nisu u skladu sa zvaničnom državnom politikom i to nije uputno, ocenjuju u vrhu Srpske napredne stranke i Vlade Srbije, povodom Dačićeve izjave da bi podela Kosova bilo jedno od boljih rešenja i da bi to bilo u interesu i Srba i Albanaca.

Stranke kriju troškove?

Samo dan pre isteka zakonskog roka, nijedna stranka koja je učestvovala na nedavnim izborima u Majdanpeku nije dostavila Agenciji izveštaj o prihodima i rashodima tokom kampanje.

Meksiko: Protesti zbog nestalih studenata

Na desetine hiljada nastavnika, aktivista i stanovnika blokirao je danas autoput u Čilpansingu, glavnom gradu meksičke države Gerero, u znak protesta zbog nestanka 43 studenta, zahtevajući od vlasti da ih pronađe.

Obesiće je jer je ubila silovatelja

Iranku Reihaneh Džabari (26) očekuje javno vešanje jer je pre sedam godina ubila bivšeg radnika bezbednosno obaveštajne službe, Mortezu Abdolali Sarbandija koji ju je silovao.

SAD: Putnicima mere temperaturu

Putnici, koji dolaze u SAD iz zemalja sa ebolom- Liberije, Sijera Leonea i Gvineje, moraće da prođu kroz obaveznu proveru, koja uključuje i merenje temperature.