Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bugarski: Saradnja sa AER jedan od prioriteta Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je saradnja sa Skupštinom evropskih regija (AER) jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, ali i sticanje znanja o mogućnostima unapređenja Vojvodine, kao regije.

Pucnjava na Salajci

U Ulici Radoja Domanovića na Salajci, sinoć je oko 21h nepoznata osoba pucala na 22-godišnjeg Miloša Jovića.

NDS preti napuštanjem pregovora

Nova demokratska stranka saopštila je danas da je nemoguće nastaviti pregovore sa DS o rekostrukciji vojvođanske vlade, dok se, kako navode, demokrate ne konsoliduje "unutar sebe i sa njihovim koalicionim partnerima".

Ferguson kao bojno polje

Ne smiruju se neredi zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je u gradu Fergusonu u Misuriju pre devet dana usmrtio beli policajac.

Ukrajinska vojska zauzela Ilovajsk

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov je rekao da je jedan vojnik poginuo, a četvorica su ranjena kad se pre ulaska u grad Ilovajks, 18 kilometara istočno od Donjecka, bataljon volontera našao pod paljbom.

DSS traži da se razjasne nejasnoće ugovora sa Etihadom

Demokratska stranka Srbije ocenjuje da i dalje postoje mnoge nejasnoće u vezi ugovora o prodaji JAT-a Etihadu, uključujući i to što, kako tvrde u saopštenju, objavljeni ugovor o transakciji u potpunosti menja Okvirni ugovor o transakciji potpisan 1. avgusta 2013.

Mirović: Vlast u Vojvodini ne želi dobro pokrajini

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da je Demokratska stranka odbacila ideju formiranja koncentracione vlade u Vojvodini i tako pokazala da ne želi "ono što je dobro za Vojvodinu".

Od septembra obnova vodnih objekata

Direktor Srbijavoda Goran Puzović kaže da se ne kasni sa obnovom oštećenih vodnih objekata i da očekuje da će izvođači početi posao od 1. do 10. septembra.

Ljajić: Sankcije Rusiji šansa za Srbiju

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da su sankcije SAD i EU prema Rusiji zbog krize u Ukrajini šansa za Srbiju da poveća izvoz sa sadašnjih 172 miliona dolara na oko 300 miliona dolara do kraja godine.

Australija: Krokodil pojeo pecaroša

Krokodil dugačak 4,5 metra ubio je 57-godišnjeg ribolovca dok je sa ženom pecao u australijskoj reci Adelaidi, poznatoj po tim opasnim predatorima, saopštila je policija.

Zrenjanin: Obnova murala "Četir' konja debela"

Poslovno udruženje "Zrenjaniski poslovni krug" (ZREPOK) od 4. avgusta radi na obnovi poznatog zrenjaninskog murala "Četir' konja debela", koji se nalazi na fasadi zgrade u ulici dr Emila Gavrila 23.