Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Sumnjivi slučajevi u zdravstvu u rukama MUP-a"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je prosledio nadležnima nepravilnosti na koje je naišao pregledom dokumentacije ministarstva i da su sumnjivi slučajevi i poslovanja sada u rukama MUP-a.

Preminuo Mirko Tepavac

Nekadašnji ministar inostranih poslova SFRJ, jugoslovenski i srpski funkcioner i publicista Mirko Tepavac, umro je u Beogradu u 93. godini.

Razrešeni sveštenik od danas veroučitelj u Futogu

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Bačkom Gradištu Aleksandar Popović, kojeg je episkop bački Irinej razrešio čina jer živi odvojeno od žene i dece zbog njihove bolesti, od danas će biti veroučitelj u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu.

U sredu izbor ministra privrede

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je sednicu Skupštine za sredu, na čijem dnevnom redu će biti izbor i polaganje zakletve ministra privrede.

Verbić: Rešenje je u razgovoru

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je najavljeni štrajk prosvetara legitiman način da oni izraze protest i da na to imaju pravo, ali da se on nada da se svi problemi mogu rešiti i za stolom.

Izrael pripaja 400 hektara na Zapadnoj obali

Izrael je odlučio da preuzme 400 hektara zemljišta na Zapadnoj obali u oblasti oko Vitlejema, kao odgovor na ubistvo tri mlada Izraelca u junu ove godine, saopštila je danas izraelska vojska.

Pronađena tela 15 migranata

Tela 15 afričkih migranata pronađena su u moru nedaleko od Tripolija, devet dana pošto je u brodolomu kod obala Libije poginulo 170 ljudi.

Godišnje pet odsto manje radnika u javnoj upravi

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da će broj zaposlenih u javnoj upravi, kojih trenutno ima oko 550.000, u narednom periodu biti smanjivan za pet odsto na godišnjem nivou.

Vršac: Moto-trka 7. septembra

U organizaciji auto-moto kluba "Dijamant" iz Aranđelovca i Beogradskog moto saveza, a uz pokroviteljstvo opštine Vršac, u nedelju 7. septembra od 12 časova, na stazi Vazduhoplovne akademije SMATSA u Vršcu, održaće se moto-trka koja se boduje za otvoreni Šampionat Srbije.

Poginulo 37 dece u napadima u Siriji

Najmanje 37 dece poginulo je u vazdušnim udarima i granatiranju snaga sirijske vlade u poslednjih 36 sati, saopštili su danas sirijski opozicioni aktivisti.