Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Da li bi nam pomogao Dušanov zakonik?

S obzirom na to da smo danas suočeni sa porastom kriminala i neusaglašenim zaknodavstvom sa niskim kaznama, podsećamo vas na kazne iz Dušanovog zakonika za neke od najčešćih prestupa današnjice – krađe, preljube, povrede ugleda i časti...

Evakuisana zgrada zbog pokvarene hrane

Nemačka vatrogasna služba koja je sinoć pozvana kako bi proverila sumnju da je došlo do curenja gasa u jednoj zgradi, otkrila je da smrad zapravo dolazi od frižidera punog pokvarene hrane.

Dinar sutra jači za 11 para

Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto ili 11 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 116,6372 dinara za jedan evro.

Locirana olupina alžirskog aviona u Maliju

Dva francuska borbena aviona locirala su danas olupinu alžirskog aviona koji se srušio iznad severnog Malija sa 110 putnika i šest članova posade, izjavio je jedan neimenovani zvaničnik francuskog Ministarstva odbrane.

Granatirana škola UN u Gazi

Najmanje 15 ljudi ubijeno je u eksplozijama tenkovskih granata u zgradi u kojoj se nalazi škola Ujedinjenih nacija u severnom delu pojasa Gaze, rekli su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Profesor krao bicikle

Profesor fizičkog vaspitanja u čačanskoj srednjoj školi prehrambene struke S. Đ. (62) uhapšen je u Valjevu pod sumnjom da je u ovom gradu ukrao 15, a u Kraljevu čak 50 bicikala.

Verbić: Učenike osposobiti da imaju kritički stav

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić poručio je danas da se učenici moraju osposobiti da imaju kritički stav o onome što čitaju u medijima, te da bi u školama u okviru svih predmeta trebalo da uče o medijskoj pismenosti.