Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hrvatska ekonomija posrće

Godinu dana pošto se Hrvatska pridružila Evropskoj uniji sa nadom da će joj članstvo doneti nagli ekonomski uspon, ekonomija te zemlje i dalje je jedna od najslabijih u evropskom bloku, zaglibljena u dubokoj recesiji i sa stopom nezaposlenosti od 20 odsto.

Zrenjanin: Životni standard na niskom nivou

Nedavna statistika pokazala je da Zrenjaninci plaćaju najskuplju potrošačku korpu, a u isto vreme, prosečne neto zarade u ovom gradu bile su manje za oko tri odsto od republičkog proseka.

Usvojene Izmene Zakona o BIA

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o bezbednosno informativnoj agenciji koje su taj zakon upodobile sa Ustavom i stupiće na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku”.

Vučić u Nemačkoj

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Nemačkoj gde će prisustvovati panel diskusiji "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku.

Više radnih mesta tek 2015.

Očekuje se da će poslodavaci u Srbiji ove godine otvoriti 70.000, a ugasiti 74.000 radnih mesta, dok se za narednu godinu očekuje pozitivna stopa pokretanja poslova za 2,6 odsto.

Zemljotresi na Kosovu

Na području Kosovske Mitrovice jutros su petnaestak minuta posle devet sati registrovana dva slabija zemljotresa.

Počinje razmatranje žalbi na presudu "stečajnoj mafiji"

Apelacioni sud u Beogradu sutra bi trebalo da počne sa razmatranjem žalbi na presudu pripadnicima grupe poznate kao "stečajna mafija", kojom je 16 optuženih osuđeno na ukupno 57 godina zatvora, dok je osamnaestoro oslobođeno optužbi.

Poštrenje naplate poreskih dugovanja

Poreska uprava, na čijem čelu je odnedavno Aleksandar Miljković, planira primenu svih zakonskih mera, koje toj instituciji stoje na raspolaganju - od plenidbe imovine do izvršenja hipoteke, kako bi naplatili poreske dugove od vlasnika firmi kod kojih blokada računa ne daje rezultat.

Pusić: Prva godina članstva u EU donela mnogo koristi

Prva potpredsednica vlade i ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić ocenila je da je prva godina članstva u EU bila vrlo uspešna i donela toj zemlji mnogo koristi navodeći, između ostalog, da se Zagreb snažno angažovao oko pokretanja pregovora sa Srbijom.

Sukobi na istoku Ukrajine, poginulo pet vojnika

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je, a najmanje 17 je ranjeno tokom poslednja 24 sata na istoku Ukrajine, saopštio je danas predstavnik Štaba za antiterorističku operaciju Aleksej Dmitraškivski.

DS bira zamenika predsednika

Demokratska stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj će demokrate birati zamenika predsednika i preostale najviše stranačke funkcionere, a lider DS Bojan Pajtić podneće izveštaj o radu, prvi od izbora na tu funkciju.

Barozo danas u Beogradu

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo doputovaće danas u Beograd, gde će sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o evropskim integracijama Srbije.