Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dupliran broj azilanata ove godine

Od početka godine čak 3.467 ljudi tražilo je azil u Srbiji, čime je više nego duplo premašen prošlogodišnji rekord od 1.591 azilanta za šest meseci.

Virus ebole se oteo kontroli

Organizacija Lekari bez granica su upozorili da se virus ebole koji nekoliko meseci hara zapadnom Afrikom, potpuno oteo kontroli.

Ruma: Otkrivena spomen ploča poginulim pilotima

Spomen ploča poginulim pilotima Jugoslavije i Rusije 1944-45. godine otkrivena je danas u rumskom naselju Klenak, a povodom 70 godina od formiranja lovačkih i jurišnih pukova avijacije i Prvog partizanskog bataljona.

Južna Koreja: Masakr na granici

Južnokorejski vojnik sinoć je ubio pet svojih drugova, a još pet ranio na granici sa Severnom Korejom, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Pančevo: Paorima regresi ubuduće po hektaru

Predstavnici agrarnih udruženja danas nisu postigli saglasnost sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević-Bošković oko načina isplate regresa za veštačko đubrivo, ali je sigurno da će se raditi na ukidanju novčane pomoći i primeni isplate po hektaru zemlje.

Nema tuberkuloze među učenicima u Leskovcu

Niko od učenika i zaposlenih u Medicinskoj školi u Leskovcu koji su kontrolisani preventivnim pregledima nije zaražen bacilom tuberkuloze, potvrdila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Ivana Mitić.

Fratini i Guzenbauer i dalje savetuju

Nekadašnji austrijski i italijanski državnici, Alfred Guzenbauer i Franko Fratini, ostaju u savetničkom timu Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Nikačeviću zabranjeno da zastupa AMSS

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom se generalnom sekretaru Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Aleksandru Nikačeviću, zabranjuje da zastupa i predstavlja ovu kuću.

Kineska policija ubila 13 osoba

Kineska policija ubila je jutros u zapadnoj provinciji Sinđiang 13 osoba koje su do policijske stanice dovezle automobil i aktivirale eksplozivnu napravu, javili su kineski mediji.

Pastor: Pajtić nema alternativu

Lider SVM-a Ištvan Pastor smatra da aktuelni predsednik pokrajinske vlade nema alternativu, kao i da će ipak biti koncentracione vlade.

Šabić: Kontrola internet provajdera

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić najavio je da će pokrenuti neposredni nadzor nad internet provajderima koji takozvane "zadržane podatke" o korisnicima ne čuvaju na zakonom propisan način.

Ko je Kosmajac?

Najveći narko diler u Srbiji, Kosmajac koga je pomenuo premijer Aleksandar Vučić, očigledno je osoba koja se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca  drogom, pišu mediji.