Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

10 žrtava poplava u Bugarskoj

Deset ljudi je poginulo, a više njih se vode kao nestali, nakon jakih kiša i poplava koje su pogodile lučki grad Varnu, saopštili su bugarski zvaničnici.

Antraksu izloženo 75 naučnika

Oko 75 američkih naučnika možda je slučajno izloženo antraksu u jednoj vladinoj laboratoriji u Atlanti, država Džordžija, saopštili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Otkrivene neobjavljene pesme Pabla Nerude

Španska izdavačka kuća "Seiks Baral" saopštila je da je tokom katalogizacije dela slavnog čileanskog pesnika i Nobelovca Pabla Nerude u Čileu pronađeno dvadesetak dosad neobjavljenih pesama od "izuzetnog kvaliteta".

Srbija u programu "Erazmus plus"

Ministar obrazovanja Srđan Verbić prihvatio je danas u Briselu sporazum o ulasku Srbije u obrazovni program Erazmus plus, koji ima za cilj jačanje veza između obrazovnih institucija i tržišta radne snage.

Uzbuna u britanskom parlamentu

U zgradi britanskog parlamenta danas je podignuta uzbuna zbog sumnjive naprave za koju se kasnije ispostavilo da nije predstavljala opasnost.

Makedonija dobila novu vladu

Poslanici u makedonskom parlamentu danas su izabrali novu Vladu Makedonije, na čelu s Nikolom Gruevskim ispred vladajuće VMRO-DPMNE, čiji je jedini koalicioni partner albanska Demokratska unija za integraciju (DUI).

Zemljotres u BiH

Zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihterovoj skali zatresao je popodne područje zapadne Bosne i Hercegovine.

Brod "Galeb" propada u riječkoj luci

Školski brod Jugoslovenske ratne mornarice "Galeb", koji je decenijama bio ploveća rezidencija tadašnjeg predsednika Josipa Broza Tita, postao je za grad Rijeku "skupa olupina".

Toni Bler u Beogradu

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler doputovao je danas u Beograd na, za javnost nenajavljeni, sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srbija u programu Kreativna Evropa

Ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac potpisao je danas u Briselu sporazum o pristupanju programu "Kreativna Evropa", koji umetnicima i stvaraocima omogućava pristup značajnim fondovima Evropske unije.