Državni vrh sat i po razgovarao o policiji

Sastanak premijera Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića i predsednika Tomislava Nikolića trajao je od 8.30h do 10h na Andrićevom vencu.

Sastanak premijera Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića i predsednika Tomislava Nikolića trajao je od 8.30h do 10h na Andrićevom vencu.

Do sastanka dolazi dan nakon što je premijer Vučić rekao da mesec i po dana nakon formiranja Vlade postoje "različiti udari iz više oblasti društvenog života".

"Sistem bezbednosti treba da služi da obezbedi povećanu privrednu aktivnost Srbiji, a ne da država sama sebi pravi krizu", rekao je između ostalog juče Vučić. On je najavio reakciju države "u najhitnijem roku", ali nije označio ko je odgovoran za te udare.

Izjave premijera i sastanak u Predsedništvu stižu u trenutku kada u medijima traju spekulacije o smenama na visokim pozicijama u srpskoj policiji, delom zbog "slučaja Šarić", ali delom i u svetlu poruka iz Crne Gore koje je uputio premijer Milo Đukanović rekavši da "postoji nervoza bezbednosno-medijskih struktura u Srbiji".

Podsetimo, pre 15-ak dana sa funkcija su smenjeni načelnik saobraćajne policije MUP-a Dragiša Simić i načelnik jedinice za zaštitu svedoka Miloš Perović.

  • Idol

    20.06.2014 11:15
    Samo sto pre da se prociste redovi policije. Veliki su udari na Vladu vec sada.
  • 20.06.2014 11:02
    LaLoš
    Čista demagogija. Dve godine ne čujmo ništa osim borbe protiv kriminala i korupcije. Da li se nešto uradilo? Da li se građani osećaju bezbednije? Slobodnije? Ne može narod živeti od praznih priča.
  • Lazar

    20.06.2014 10:30
    Ovo više nije politika već obračun s kriminalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija