Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sukobi na istoku Ukrajine, poginulo pet vojnika

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je, a najmanje 17 je ranjeno tokom poslednja 24 sata na istoku Ukrajine, saopštio je danas predstavnik Štaba za antiterorističku operaciju Aleksej Dmitraškivski.

DS bira zamenika predsednika

Demokratska stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj će demokrate birati zamenika predsednika i preostale najviše stranačke funkcionere, a lider DS Bojan Pajtić podneće izveštaj o radu, prvi od izbora na tu funkciju.

Barozo danas u Beogradu

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo doputovaće danas u Beograd, gde će sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o evropskim integracijama Srbije.

Jamena: Donacija iz Austrije

U Jameni je, nakon carinjenja robe, donacija iz Austrijskog grada Klagenfurta prebačena iz prostora Srpske pravoslavne crkve u prostorije seoskog doma kulture, kako bi se podelila meštanima.

Najmanje 11 mrtvih u eksploziji u Nigeriji

Najmanje 11 osoba poginulo je danas u eksploziji u gradu Boči na severoistoku Nigerije, saopštila je policija koja je napad pripisala islamističkoj organizaciji Boko Haram.

Ministri osudili lidere EU zbog kukavičluka

Dvojica britanskih ministara osudili su danas one lidere Evropske unije koji su privatno izrazili zabrinutost zbog nominacije Žan-Kloda Junkera za predsednika Evropske komisije, a posle toga glasali za njega u petak na samitu u Briselu, pa ih je zbog toga jedan od političara nazvao kukavicama.

Stefanović: Kriminalitet u Srbiji je znatno smanjen

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je kriminalitet u Beogradu u prethodnom periodu smanjen za više od 20 odsto i da se radi na tome da se rešava najveći broj teških krivičnih dela. 

Protest protiv prodaje Merkatora

Udružena levica Slovenije održala je danas u Ljubljani protest protiv prodaje trgovinskog lanca Merkator hrvatskoj firmi Agrokor Ivice Todorića.

Smenjen direktor Muzeja savremene umetnosti

osadašnji v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti (MSU) Vladislav Šćepanović smenjen je odlukom Vlade Srbije, od četvrtka 26. juna. Na njegovo mesto imenovan je Jovan Despotović, istoričar umetnosti i kritičar, nekadašnji kustos MSU.