Protest protiv prodaje Merkatora

Udružena levica Slovenije održala je danas u Ljubljani protest protiv prodaje trgovinskog lanca Merkator hrvatskoj firmi Agrokor Ivice Todorića.
Udružena levica Slovenije održala je danas u Ljubljani protest protiv prodaje trgovinskog lanca Merkator hrvatskoj firmi Agrokor Ivice Todorića.

Prema mišljenju demonstranata, Meraktor bi morao ostati u slovenačkoj vlasti. Koaliciju levice čine Demokratska stranka rada, Inicijativa za demokratski socijalizam, stranka ekosocijalizma i trajnog razvoja i nekoliko manjih pokreta.

Agrokor je firma sa više od 2,5 miliona evra duga i potpuno je nelikvidan, a preuzimanje Merkatora se odvijalo na način na koji su se odvijali menadžerski otkupi preduzeća u slovenačkoj tranziciji, odnosno sa dugom sa kojim je terećeno preuzeto preduzeće, rekao je Luka Mesec iz Inicijative za demokratski socijalizam.

Prema njegovom mišljenju, preuzimanje Merkatora će voditi u iscrpljivanje preduzeća i ugroziti radna mesta.
  • Stanko

    29.06.2014 04:44
    KO to kaže
    Zašto bi Agrokor bio nelikvidan? Da Ustavni sud Hrvatske nije doneo odluku o isplati deonica Srbima koji su radili na "BELJE" Holding

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet