Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mirović: Pastorov predlog interesantan

Predsednik Saveta za Vojvodinu SNS Igor Mirović rekao je danas da je predlog lidera SVM Ištvana Pastora da je Vojvodini sada potrebna vlada nacionalnog jedinstva zanimljiv, ali da stranački organi naprednjaka o tome nisu razgovarali.

Izmena saobraćaja kod Novog Bečeja

JP Putevi Srbije saopštilo je danas da će od 12. juna do 15. avgusta doći do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 15, zbog izvođenja radova na popravci mosta preko prevodnice na kanalu DTD kod Novog Bečeja.

Potraga za milijarderom zbog potonulog trajekta

Skoro 6.000 hiljada pripadnika južnokorejske policije izvelo je danas raciju u sedištu jedne verske komune u gradu Anseongu u potrazi za odbeglim milijarderom, povezanim sa potonućem trajekta u kome su poginule 292 osobe.

Pokušao da se spali u bolnici

Na odeljenju za psihijatriju Opšte bolnice u Leskovcu jutros oko 5 sati jedan pacijent je pokušao samoubistvo spaljivanjem, saopšteno je iz te bolnice.

Uhapšeno 1.500 članova sekti u Kini

Kina je danas obelodanila da je pritvorila više od 1.500 članova sekti posle napada u restoranu "Mekdonalds", gde su članovi jedne sekte na smrt pretukli ženu.

Boko haram oteo 30 žena

Nigerijska islamistička organizacija Boko haram otela je sinoć 30-ak žena na severoistoku Nigerije, na istom području na kojem je polovinom aprila oteto više od 200 devojčica iz jedne srednje škole.

OEBS: Poruka zbog cenzure ostaje ista

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović ponovila je da njena poruka Vladi Srbije ostaje ista i da "aktivnosti" u vezi sa situacijom u medijima treba da budu istražene, a oni koji stoje iza toga moraju da snose odgovornost.