Budući predsednik Slovačke daje celu platu siromašnima

Budući predsednik Slovačke Andrej Kiska koji na funkciju stupa 15. juna svoju predsedničku platu deliće siromašnim Slovacima kojima u teškoj situaciji država nije u stanju da pomogne.
Budući predsednik Slovačke Andrej Kiska koji na funkciju stupa 15. juna svoju predsedničku platu deliće siromašnim Slovacima kojima u teškoj situaciji država nije u stanju da pomogne.

"Moj plan je da mi najveće dobrotvorne organizacije, kao što je Liga protiv raka, koje neposredno poznaju porodice koje se bore protiv sudbine, a država nije u stanju da im pomogne, odaberu nekoliko slučajeva kojima će se deliti moja plata", kazao je Kiska.

Novi predsednik, koji će na čelu države zameniti Ivana Gašparoviča kome drugi, poslednji mandat ističe 15. juna, bogati je biznismen i filantrop a humanitarna organizacija "Dobri anđeo" koju je osnovao pomaže ljudima u Slovačkoj i Češkoj koji su u teškoćama zbog bolesti. Plata predsednika Slovačke dostiže sa svim stalnim dodacima oko 8.000 evra.

Kiska nije jedini predsednik u Srednjoj Evropi ko se odriče plate, pošto predsednik susedne Češke, Miloš Zeman daje mesečno 2.400 evra, što je trećina njegove predsedničke plate za otplatu državnog duga Češke.

  • 11.06.2014 11:54
    Naši bi pre dali kilo gu*ice nego se odrekli cvonjka koji, btw, nisu baš ni zaradili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet