Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Vrbasu se uvodi crnogorski jezik?

Opština Vrbas izjasniće se o inicijativi Crnogorske partije za uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u toj opštini, nakon što dobije mišljenje nadležnih državnih organa, izjavio je gradonačelnik Vrbasa Milan Stanimirović.

Uhapšen i peti osumnjičeni za dilovanje "spida"

Pripadnici kriminalističke policije novosadske Policijske uprave uhapili su još jednu osobu, petu osumnjičenu, Srđana M. (1974), koji se dovodi u vezu s grupom uhapšenom u subotu u Novom Sadu, čiji članovi se terete da su snabdevali lokalno narkotržište amfetaminom.

Centru Sava preti zatvaranje?

Najveći kongresni centar, nekada ponos prestonice, centar "Sava" u toliko je lošem stanju da ni zatvaranje nije nerealna opcija.

Danas izbori u Izraelu

U Izraelu se održavaju opšti izbori na kojima se očekuje pobeda Likuda premijera Benjamina Netanijahua i nacionalističke stranke Izrael naš dom.

UN poziva na smirivanje u Preševu

Ujedinjene nacije su pozvale na smirivanje situacije na jugu Srbije gde su Albanci protestovali zbog uklanjanja spomenika pripadnicima OVPBM u Preševu.

Obama započeo drugi mandat

Američki predsednik Barak Obama položio je zakletvu na ceremoniji ispred Kapitol Hila u Vašingtonu, čime je započeo njegov drugi predsednički mandat.

Misija OEBS-a oštro osudila napad na RTV i NDNV

Šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Dragana Nikolić-Solomon oštro je danas osudila nacionalističke napade na Radio-televiziju Vojvodine na Nezavisno društvo novinara Vojvodine  i pozvala nadležne državne organe Srbije da tome stanu na put.

Vučić: Miškoviću će se suditi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se vlasniku kompanije Delta Miroslavu Miškoviću suditi i ocenio da odbegli narko-bos Darko Šarić nije mogao da opere novac bez pomoći nekoga iz tadašnje vlasti.

Gatalici uručena NIN-ova nagrada

Prestižno književno priznanje NIN-ova nagrada za roman za 2012. godinu uručena je u ponedeljak laureatu Aleksandru Gatalici za delo "Veliki rat".

Ombudsman Vojvodine Vladi: Ne mešajte se

Pokrajinski ombudsman odbacio je danas optužbe Vlade Srbije da je bilo "politički instruisano" saopštenje u kojem je ombudsman naveo da je predugovor o prodaji obradive zemlje kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata protivzakonit, i pozvao Vladu da se ne meša u rad nezavisnih institucija.

Pajtić: Vlada agresivna prema Vojvodini

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da su pojedini članovi republičke vlade iskazali "agresivan manir" prema Vojvodini što je, kako je ocenio, paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.