Danas izbori u Izraelu

U Izraelu se održavaju opšti izbori na kojima se očekuje pobeda Likuda premijera Benjamina Netanijahua i nacionalističke stranke Izrael naš dom.

U Izraelu se održavaju opšti izbori na kojima se očekuje pobeda Likuda premijera Benjamina Netanijahua i nacionalističke stranke Izrael naš dom.

Poslednja ispitivanja javnog mnjenja pokazala su da će desničarske i verske partije osvojiti 63 mandata, većinu od 120 mesta u izraelskom parlamentu (Knesetu).

Zajednička lista, na čijem je čelu Netanijahu, osvojiće 32 mandata, što je 10 mesta manje nego što su njegov Likud i Izrael naš dom dobili na prošlim izborima 2009, kada su se nadmetali odvojeno.

Biće to najveća partija u Knesetu, uprkos činjenici da joj je podrška erodirala. Spajanje te dve partije savetovao je spin doktor Artur Filkenštajn, koji zbog toga trpi kritike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.