Pajtić: Vlada agresivna prema Vojvodini

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da su pojedini članovi republičke vlade iskazali "agresivan manir" prema Vojvodini što je, kako je ocenio, paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da su pojedini članovi republičke vlade iskazali "agresivan manir" prema Vojvodini što je, kako je ocenio, paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.

Povodom predugovora sa kompanijom "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokrajinska vlada nije zauzela nikakav vrednosni stav niti je osporavala taj predugovor, rekao je on i podsetio da je, na osnovu zahteva poljoprivrednika, političkih stranaka i javnosti odlučila da grupa stručnjaka prouči taj dokument i zauzme stav o njemu.

"Nismo skloni da prihvatimo da na takav naš benevolentan stav, na naš konstruktivan pristup bude odgovoreno agresijom, bahato i načinom kakvim se komuniciralo devedesetih godina prošlog veka", kazao je Pajtić novinarima prilikom posete Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu.

"Ja sam mislio da su srpski političari naučili da je pristojna, konstruktivna i civilizovana komunikacija jedina moguća u politici i upravo zbog nepristojne i necivilizovane komunikacije, sa Srbima više niko nije želeo da živi na Balkanu i u bivšoj Jugoslaviji", istakao je Pajtić i dodao da je mislio da je takav manir "zaboravljen i prošao".

"Niti smo zauzeli vrednosni stav niti smo osporavali elemente tog predugovora, samo smo rekli angažovaćemo stručnjake sa univerziteta i instituta da nam odgovore na pitanja koja postavljaju poljoprivrednici, političke partije, mediji, javnost i ništa više", kaže Pajtić.

"Za uzvrat, dobili smo agresivnost, bahatost, uvrede i to je primer odnosa prema Vojvodini, građanima Vojvodine i u krajnjoj liniji prema imovini Vojvodine", rekao je predsednik vojvođanske vlade.

On je dodao da bi stručnjaci a ne političari trebalo da ocene stručni deo tog predugovora i da kažu šta je u tom slučaju najbolje za građane, privredu, pokrajinu i celu zemlju.

  • jodo

    23.01.2013 17:14
    Pa naravno da ima agresivan stav, kad ste ojadili Vojvodinu i od najbogatije pokrajine je dovali do prosijackog stapa. U Vojvodini su bogati postali jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji.
  • mik

    22.01.2013 13:13
    Samo polako Pajticu, doci ces i ti na red, da se malo provere tvoja posovanja.
  • Marko80

    22.01.2013 10:50
    Ocigledno postoji panika zbog istraga u RBV,Fondu i kupovini zemljista od strane Sarica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija