Paori traže zabranu prodaje zemlje strancima

Asocijacija poljoprivrednika "Banatski paori" iz Pančeva saopštila je danas da su počeli prikupljanje potpisa protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.
Asocijacija poljoprivrednika "Banatski paori" iz Pančeva saopštila je danas da su počeli prikupljanje potpisa protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

Kako se navodi u saopštenju te asocijacije, oni zahtevaju da se sve oranice koje mogu biti predmet prodaje, prodaju isključivo porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima do 20 hektara, a da ta zemlja ne prelazi ukupno 100 hektara lične imovine tog gazdinstva.

Udruženje traži i da se te oranice prodaju sa rokom otplate 20 godina i da se država založi da kupljene oranice budu same sebi garancija. "Insistiramo da se u svim odborima i radnim telima Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednici budu zastupljeni najmanje 30 odsto, kao i da jedan član Asocijacija bude stalno zaposlen u Ministarstvu, kao savetnik", piše u saopštenju.

Banatska asocijacija poljoprivrednika "Banatski paori" pokriva 25 mesnih i opštinskih udruženja poljoprivrednika iz preko 40 naseljenih mesta iz Banata, a članovi asocijacije obrađuju više od 200.000 hektara oranica. "Banatski paori" ukazivali su da je sporazum Vlade Srbije sa arapskom kompanijom Al Dahra o prodaji poljoprivrednih kombinata u Srbiji štetan za državu i poljoprivrednike.

  • Veki

    25.02.2013 04:18
    Prodavati?
    Jasno je da stranci ulazu da bi napravili profit, ali zasto im prodavati zemlju, kad im se moze dati u zakup ? Kosovo je otislo silom, fabrike su prodate, evropske banke nam vode finansije...jos da ostanemo bez zemlje i da zaboravimo gde je bila Srbija.
    Nisu li Crnogorci hteli da se odvoje i da imaju svoju zemlju? I? Prodase je za velike pare, pa se ovde doseljavaju! A gde cemo mi kad ne bude zemlje i sta cemo kad nam kukuruz, zito...pocnu prodavati po astronomskim cenama?A sta ako pocnu da gaje organski modifikovane kulture?
  • jo

    22.01.2013 22:36
    Svoje ne damo tudje oćemo
    Mi nećemo ovo,mi nećemo ono.Šta hoćemo da nama ovde neko donese pare na tacni i da se vrati kući a mi da popijemo i pojedemo.Smetaju stranci,smetaju privatnici,smeta sve živo.Tito umro nema više para na tacni ko za njegovo vreme a mi ne moramo da radimo ništa a krediti kaplju li kaplju.Da damo zemlju kako kažu "porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima " a oni će zaradu da ulože u svadbu veka u svom selu,u novu kožnu garnituru,u golfa 6(ali dizel jer i to država dotira)a kanali zarasli u korov,igraju dodole da ne bude suše jer je milije uložiti u kućerinu od 300 kvadrata nego kupiti cevi za navodnjavanje,Ili da šaljemo mladju da im otme pare a mi da krkamo na kobasicijadama.čvarkijadama,šunkijadama.Pre nekih dva meseca je jedan moj prijatelj koji je uvek prvi na barikadama tresnuo tamburašima za noć 700evra a sutra će da plače kako ga država zakida
  • novosadjan

    22.01.2013 15:55
    lako je prodati tudje makar i u bescenje sto ne prodaju zemlju po srBiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija