Misija OEBS-a oštro osudila napad na RTV i NDNV

Šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Dragana Nikolić-Solomon oštro je danas osudila nacionalističke napade na Radio-televiziju Vojvodine na Nezavisno društvo novinara Vojvodine  i pozvala nadležne državne organe Srbije da tome stanu na put.
Šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Dragana Nikolić-Solomon oštro je danas osudila nacionalističke napade na Radio-televiziju Vojvodine na Nezavisno društvo novinara Vojvodine  i pozvala nadležne državne organe Srbije da tome stanu na put.

"Reč je o napadima na ljude na osnovu njihovog etničkog porekla, što je potpuno neprimereno. To je udarac na bezbednost novinara", kazala je Nikolić-Solomon agenciji Beta.  

Prema njenim rečima, posebno zabrinjava činjenica da je na meti napada pokrajinski javni medijski servis, koji deluje u multietničkoj Vojvodini i emituje program na deset jezika. "Nadamo se da će relevantni državni organi preduzeti sve što je u njihovoj moći da se ovakav javni diskurs zaustavi. Potrebno je razlikovati slobodu medija od diskriminacije i govora mržnje. Treba znati gde su granice jednog demokratskog društva", kazala je Dragana Nikolić-Solomon.

I predstavnici Ministarstva kulture Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za informisanje osudili su danas na sastanku sa predstavnicima OEBS-a medijske napade na RTV i NDNV. Učesnici su saopštili da je nedopustivo da se na takav način napadaju RTV i novinarska udruženja, zbog vređanja ugleda, časti i dostojanstva profesije.

  • Jo

    22.01.2013 14:22
    @Vladimir
    За месец јул 2012, током којег њена емисија није била приказана ниједном, добила је нето зараду од 205.651,73 динара. Емисија јој је била на летњем одмору и наредног месеца, августа исте године, када такође није била приказана ни један једини пут, али јој је и за август матична кућа уредно уплатила 214.974,75 динара на име личног дохотка. Што је најзанимљивије, у оба износа скоро четвртина отпада на стимулацију, коју је дотична дама добијала и за тих шездесетак дана, иако их је провела далеко од професионалних обавеза.Da li ti treba veći argument da su nečije ruke u našim(oni koji daju 5oo din.pretplate)džepovima.Poraz je moj zemljače kad ti dečko u kameru kaže da nema para za bus da operiše šaku u BG
  • Glorija

    22.01.2013 11:58
    Novi Sad, nekad i sad
    Pun mi je više k(ofer) da Novim Sadom dominiraju neki -novi novosađani-, koji se doseliše devedesetih. Nije moj Novi Sad više što je nekad bio. Sada desničari i dođoši -udaraju- po svemu što je vojvođansko i novosadsko. Na silu hoće da promene duh zajedništva, višenacionalne i multietničke kulture i tolerancije. Reče jednom davno jedan stari: -Došli divlji, oteraše pitome-!
    Po njima su sada vojvođani separatisti, a sve se od strane pridošlica čini da to tako i bude, pa nije narod lud, vidi šta se oko njega dešava.
  • Vladimir

    22.01.2013 08:54
    A gde su argumenti?
    A gde su argumenti protiv ljudi iz RTV? Konkretno, šta, gde, kada...
    Ja u tom tekstu iz Pečata (a pročitao sam ga) nisam video ni jedan argument, osim paušalne ocene da su "antisrpski" i da "nisu Srbi". To što nisu Srbi ispade dovoljan argument. U stvari, to je najstrašnije i najpogrešnije.
    A niko u tom tekstu nije pominjao neku krađu, ruke u džepovima, šta ti ja znam. Samo naciju kao argument dovoljan sam po sebi.
    Srpski desničari sve svoje frustracije za sve poraze leče na Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija