Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tereza Mej odlučna da Bregzit bude 29. marta

Britanska premijerka Tereza Mej ostaje odlučna u primeni Bregzita u predviđenom roku, 29. marta, navodeći da će nastaviti da traži od Brisela ustupke o dogovoru o razlazu, uprkos kategoričnom odbijaju Evropske unije (EU) da ponovo pregovara.

Nišlijka preminula od gripa

Žena (27) umrla je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu od posledica gripa, izjavio je danas direktor te klinike Miodrag Vrbić.

Izostao sastanak tima za borbu protiv odliva mozgova

Iako precizniji podaci ne postoje, Srbiju poslednjih godina napušta oko 35.000 ljudi godišnje, a da bi na neki način sprečila odlazak u tako velikom broju, uglavnom mladih iz naše zemlje, država je formirala tim stručnjaka koji bi trebalo da se bavi praćenjem ekonomskih migracija.

Moguć referendum kako bi se rešila kriza u Francuskoj

Francuski predsednik Emanuel Makron sve više razmišlja o organizovanju referenduma o rešavanju krize nastale protestima "Žutih prsluka", koji bi mogao da se održi 26. maja, za kada su zakazani izbori za Evropski parlament, objavio je danas list "Le Journal du dimanche".

Google najavio kraj za URL

URL (usklađeni lokator sadržaja) predstavlja ono što se unosi kako bi se došlo do nekog vebsajta, te se do sadržaja na taj način dolazi od samih početaka interneta. Google sada planira da to promeni, budući da se smatra da su URL-ovi često problematični.