Info
17.06.2015.
14:32
Savet za štampu je juče zabeležio 25 nespornih prekršaja Kodeksa novinara Srbije u dnevnim novinama, u okviru monitoringa poštovanja etičkih standarda novinarske profesije, koji Savet svakodnevno sprovodi od 1. aprila, uz podršku misije OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.
  • 17.06.2015 16:32
    Zašto samo pisani mediji
    Novine se čitaju sve manje, a sprovodi se neki monitoring, pa će komisija dati predlog za poboljšanje, pa će urednici (možda) izraditi nekakve planove, pa će uticati na novinare da ... bla, bla, bla. Dok do nekog pomaka dođe novine će izumreti.
    Za to vreme, u audio-vizuelnim medijima, a pogotovo na TV-u, nepismenih sve više. Poštapalice, sintaktičke greške i nelogičnosti u izražavanju mogu se čuti čak i na Javnom servisu, a o akcentima da se i ne priča. Nekad je bila obaveza da TV ima lektora i to je, bar mislim, pomagalo. S'jedne strane ubismo se da promovišemo upotrebu ćirilice, a čistoću i lepotu jezika zapostavljamo (a 'ćiriličari' ustvari mnogo više greše).
    Konačno, jezik je jedan od stubova kulture, a na pomen te reči pola Srbije poteže. Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna