Info
23.09.2015.
18:35 > 18:39
Tridesetogodišnju ženu oborio je sa bicikla vozač kamiona na uglu Kornelija Stankovića i Rumenačke, saznaje 021.
  • Novosadista

    24.09.2015 22:20
    Sve brzi gonzalesi
    Volim ove sto kazu da su biciklisti prebrzi. Bicikl preko dozvoljenog (30km/h) vozi toliko mali procenat ljudi, bar u normalnim, gradskim uslovima, da je to statisticki skoro nepostojeca pojava. Imam brzinomer i GPS, retko idem preko 25, a redovno dobijem komentar "gde juris". Ako je 20-25 po biciklistickoj nekome jurnjava, taj nek slobodno ostane kod kuce, da ne nastrada, ubice ga kornjaca svojom silnom brzinom, a moze i upalu pluca da dobije od vetra.
  • @JAZZ

    24.09.2015 15:36
    Izuzetno su retki. Osim ako ne mislis na one sa ostrvcetom izmedju, ali tu cu te iznenaditi podatkom da je na tom ostrvu dozvoljeno stajati do sledeceg zelenog ako si sporiji.
  • @Nikola

    24.09.2015 15:32
    Takodje je cinjenica da vozacu koji skrece uslovno desno bicikli dolaze paralelno sa njim, iza ledja, dobar deo svog priblizavanja raskrsnici su mu u mrtvom uglu, pa ako se na to doda neprilagodjena (prevelika) brzina bicikliste, i cesto neosvetljenost, postaje izuzetno tesko uociti ga. Ne razumem tu bahatost novosadskih biciklista - besni, nemarni, divlji, a posebno prema pesacima od kojih su jaci.
  • Nenad021

    24.09.2015 13:15
    Jedan sam od očevidaca i tvrdim da žena nije oborena na pešačkom prelazu,kao što ovde piše, već je vozila bicikli putem.

    To znam zato što smo čekali isti semafor kod Merkatora,ali ja sam bio na biciklistčkoj stazi "osvetljen" pošto je bio sumrak, a ona na putu bez svetla. Nije prešla na biciklističku stazu kada se upalilo zeleno,već je nastavila da vozi putem, a kada je prošla raskrsnicu u ulicu je ulazila između bankine i prikolice šlepera. Mislim da je vozač nije ni primetio pošto nisam video da je i jednom stisnuo kočnicu, što mi je malo neverovatno u ovakvim situacijama.

    Istina je da ima nesavesnih vozača, ali kakvih ima biciklista i pesaka?
  • Mile Lale

    24.09.2015 12:38
    oooo ohohoho
    Paz ovo:"S kraja na kraj (od Kamenice do Klise) biciklom se stigne za 20 minuta..."
    Ajde zakuni se, molim te... jel si u rodu sa betmenom?
  • -

    24.09.2015 07:30
    @Rusofil_IQ0
    "Kao vozac kad imas uslovno desno treba da pzis i na pesake i na dolazeca vozila iz levog pravca, nek mi neko objasni kako da u isto vreme pazis na oba smera na suprotnim stranama!??!"

    Pa lepo, prolaziš iz dva puta, pustiš prvo pešake pa bicikliste, pa uđeš u među prostor, pa pustiš vozila pa onda skreneš u traku. Obično tako uče u auto školi (barem mene pre 15 godina).

    Logično je da u saobraćaju učestvuješ i poštuješ slabije od sebe, pešake, bicikliste, motore.

    Novi Sad je previše mali za ovaj broj motornih vozila. S kraja na kraj (od Kamenice do Klise) biciklom se stigne za 20 minuta, autom oko 30.
  • -

    24.09.2015 07:21
    @Rajko
    Kao dugodišnji vozač, ali i dugogodišnji biciklista:

    Biciklista ima ograničenje brzine na biciklisičkoj stazi 30km/h van staze odnosno na putu ne postoji ograničenje

    Biciklista MORA da gura bicikl SAMO kada se kreće po pešačkim stazama

    Biciklista nikako nije u potrebi ili obavezi da pešački prelazi peške, vozač AUTOMOBILA je DUŽAN da sačeka da mu se raščisti skretanje i prolaz, pošto uslovno skretanje znači da MOŽE da skrene samo ako nikoga nema na pešačkom prelazu. Hajde malo da se uozbiljimo i da ne divljamo na semaforima i putevima, stojim u utorak na raskrsnici kod mosta Slobode i skrećem desno, naravno imam uslovno, pešaci i biciklisti prelaze prelaz na zeleno (njima) a iza mene gomila morona koji sviraju da skrenem pošto kasne na posao, pa zar bi trebao da pregazim pešake zato što je neko kasno ustao???

    Mali savet svima, krenite 5 minuta ranije, manja je gužva. Ako radite od 8h na posao krenite u 7.25 ili najkasnije u 7.30, nema gužve kao u 7.50, a i ako radite od 8h to podrazumeva da u 8 počnete da radite, a ne da pristavite tada kafu.
  • JAZZ

    24.09.2015 07:08
    Ima pesackih prelaza na kojima moze samo zec moze da predje na drugu stranu dok je zeleno..

    Tesko je preci ako ste osoba u godinama, gurate kolica sa detetom i sl.
  • dule

    24.09.2015 06:09
    "Rajko

    Ne branim vozaca, pogotovo u situaciji kada je povredjena zena, ali moram na nesto da skrenem paznju, biciklista bi prilikom prelaska pesackog prelaza trebao da prepesaci taj prelaz, a ne da projuri kao da vozi tenk ...

    Desavalo mi se dosta puta da se biciklisti zalete i da ni ne gledaju da li neko ide ..."



    Pa sad zavisi od situacije. Ako postoji biciklistička staza onda ne mora da silazi sa bicikla, ako ne postoji onda mora. Ne znam kakva je ovde situacija.

    A da ima biciklista koji se zalete pa preko običnog prelaza samo prelete, to je tačno.
  • Calim

    24.09.2015 05:59
    Pa,
    ko god da je kriv, valjda je ljudski da ako se tako nesto desi, zabrines se za yivot i stanes da pomazes, a ne bezis.
  • panonius

    24.09.2015 05:53
    epidemija
    Ne ulazeći u to ko je kriv ali danas je potpuno normalno da nekog rokneš na putu ili sa puta i POBEGNEŠ ????!!! Ovo bežanje sa lica mesta postalo je nova moda! Ili su pojedinci pod dejstvom cuge ili je bahatost (naći će se neka veza) uzela debelo maha....
  • 24.09.2015 04:44
    Srara boljka. 15 godina se svadjam i objasnjavam sta he to uslovno zeleno. j.b. ga nema po brdima semafora pa da se uvezba. Kao ni potrebe za zmigavcem.
  • Rajko

    24.09.2015 01:19
    Ne branim vozaca, pogotovo u situaciji kada je povredjena zena, ali moram na nesto da skrenem paznju, biciklista bi prilikom prelaska pesackog prelaza trebao da prepesaci taj prelaz, a ne da projuri kao da vozi tenk ...

    Desavalo mi se dosta puta da se biciklisti zalete i da ni ne gledaju da li neko ide ...

  • Rusofil_IQ0

    23.09.2015 21:16
    Jeste li vi nepismeni ili ne citate, zena NA BICIKLU na pesackom, ako je na biciklu ONA nema pravo prvenstva, preko pesackog se prelazi GURAJUCI biciklo!

    Jure ko muve bez glave pa kad podlete pod tockove kriv vozac!!!

    Kao vozac kad imas uslovno desno treba da pzis i na pesake i na dolazeca vozila iz levog pravca, nek mi neko objasni kako da u isto vreme pazis na oba smera na suprotnim stranama!??!

    Logicno je da ako nema pesaka krenes pa pogledas levo da se ukljucis ako je neki pesak toliko lud i corrav da ti tad podleti pod tockove niko ga nece spasiti!
  • pa sad...

    23.09.2015 20:17
    da
    Ne bude samo da su vozači uvek krivi... Ima nekoliko raskrsnica u gradu gde postji uslovno levo (konkretno sa bul.Oslobođenja ka centru)
    Na toj raskrsnici kada vozači za pravo stanu,pešaci ni negledaju na boju na semaforu, već kao pomahnitali prelaze preko.Nekoliko puta sam bio svedok da se pešak dere i viče na vozača i ako uopšte nije bio upravu, slične scene se dešavaju i kod lutrije i kod merkatora.
    Ljudi uopšte ne gledaju na druga i ponašaju se kao "OSLOBODIOCI"
  • 23.09.2015 20:02
    dejan beogradjanin
    Zivim u NS vec 10god a aktivno vozim 20 godina i gore vozace od novosadjana nisam video. Isto tako su i biciklisti ko muve bez glave i uopste ne vode racuna o sebi i voze prebrzo na pesackim prelazima. A mopedi po bicikl.stazama je tek prica za sebe ... idiotizam
  • Boki NS

    23.09.2015 20:01
    "Magično" uslovno svetlo za skretanje koje kasni na 90% raskrsnica je izum saobraćajaca za punjenje budžeta!

    Dakle, kada vozač koji hoće da skrene vidi da trepće zeleno ili je čak žuto, a postoji dodatna kutija na semaforu za "uslovno skretanje" koje svakako obavezuje da osmotriš raskrsnicu u koju ulaziš...niko normalan ne očekuje da bez i jednog mozgom zasnovanog razloga to svetlo zapravo kasni i čeka da se upali zeleno onima iz poprečnog smera koji obesmišljavaju postojanje samog uslova, a prethodnih 50 godina se to uslovno svetlo pali zajedno sa crvenim.

    Dakle, ne branim vozača, oduzeo bih mu doživotno dozvolu za to što je pobegao!

    Bez suda, po kratkom...uredba,šta god - ko pobegne, ende! Kupi biciklo, crkni!

    Ali pretpostavljam šta je stvaran problem!

    Puste pešake da prelaze a vozači očekuju uslov.
    E taj imbecil koji je to izumeo je odgovoran!

    Jer taj uslov traje 5-6 sekundi do paljenja zelenog na poprečnoj liniji. To su posle pola veka odložili, na radost saobraćajaca i nesreću svih građana...


  • Janac

    23.09.2015 19:48
    Komercijalna vozila i taksisti
    Najgore voze u Novom Sadu. Ja zivim 50 metara od tog mesta i moram zivu glavu da spasavam kada prelazim preko puta... A i kada vozim, moram da brinem i za drugoga a ne samo za sebe.
  • Nikola

    23.09.2015 19:01
    Ne znam šta se tačno dogodilo, ali činjenica je da vozači bukvalno seku pešake i bicikliste kojima je zeleno iako (vozači) imaju samo uslovno zeleno za desno, što znači da moraju da propuste sve pešake i bicikliste na pešačkom prelazu i sva vozila koja im nailaze sa leve strane.

    A ako je u pitanju kamion, prođe pola intervala zelenog za pešake (koji negde traje svega desetak sekundi) i kada stignem do pola – već je crveno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna