Novosadski informativni portal 021

Info - Mišljenja i komentari

Gasovod bez gasa

Srbija započinje izgradnju konektora Niš-Sofija, ali radovi u prvom delu gasovoda i na sistemu za pretakanje tečnog u uobičajeni gas, kraj grčke luke Aleksandropulos, još uvek nisu ni započeti.

Piše Laslo Vegel: Ko je bio u pravu?

"Svaka generacija se bar jednom razočara u revoluciju, odgovorio je, i ne pomišlja da se revolucija razočarala u nas", piše u autobiografskom romanu "Nesahranjena prošlost" Laslo Vegel.

Novi Sad - sagoreli grad

Ukoliko biste, recimo, zapalili cigaretu na Trgu slobode, pa hodali malo brže, ona bi dogorela negde kod Nikolajevske crkve.

Ide li Ponoš u drugi krug?

Pitanje da li kandidat koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš ide u drugi izborni krug protiv Aleksandra Vučića, zavisi od iskrenosti nastojanja da se pobedi u Beogradu.

Na ivici rata

Nije prošlo ni tri meseca od kako je Angela Merkel napustila političku scenu, a ukrajinsko-ruska kriza se toliko intenzivirala da se ne mogu isključiti ni oružani sukobi.

Piše Laslo Vegel: Nesahranjena prošlost

Roman "Nesahranjena prošlost" Lasla Vegela nagrađen je zlatnom medaljom 2020. za najčitaniju knjigu u Mađarskoj. Godinu dana kasnije, u prevodu Arpada Vicka, knjiga je objavljena i na srpskom jeziku.

Mašić - pionir

Ima mnogo Dušana, ali jedan je Mašić, i zato smo ga svi tako zvali prethodne 33 godine - više od polovine naših života.

Spasiti karijeru Novaka Đokovića

Posle problema u Australiji, postaje izvesno da će, naročito zbog učestalih mutacija virusa, mere zaštite širom sveta postajati sve strože.