Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

FOTO: Golim grudima protiv islamista

Aktivistkinje iz grupe Femen u Francuskoj okupile se u Parizu, gde su obnažile grudi i s plastičnim puškama pozvale na ujedinjenje protiv ekstremista iz ID.

Islamisti odsekli glavu otetom Francuzu

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su danas postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na ID u Iraku.

Islamisti prete predsedniku Češke

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je danas da je u njegovu kancelariju stiglo preteće pismo zbog odluke Vlade da pomogne kurdskim snagama u Iraku u borbi protiv radikalne islamističke organizacije "Islamska država".

EU sprema tužbu protiv Gasproma

Regulatori Evropske unije planiraju da tuže ruskog proizvođača gasa Gasprom zbog ponašanja koje ugrožava konkurentnost, nakon što je okončana dvogodišnja istraga, izjavio je evropski komesar za konkurentnost Hoakin Almunija.

Moguć napad Al Kaide u SAD i Evropi?

Američke obaveštajne agencije saopštile su da postoje podaci koji ukazuju da sirijski operativci Al Kaide spremaju uskoro napad na SAD ili neku evropsku državu.

Više od 3.500 žrtava sukoba u Ukrajini

Najmanje 3.543 osobe poginule su do sada u sukobima u istočnoj Ukrajini, ako se računa i 298 žrtava pada malezijskog aviona koji je oboren letos, saopštila je Kancelarija za ljudska prava UN.

Srbija zaustavila sankcije protiv BiH

Vlada Srbije pomogla je BiH i Republici Srpskoj zaustavivši sankcije, koje je danas u Kijevu trebalo da usvoji Ministarski savet Energetske zajednice protiv BiH, saopštilo je srpsko Ministarstvo rudarstva i energetike.

Do 2015. 1,4 miliona obolelih od ebole

Broj zaraženih virusom ebole u Liberiji i Siera Leoneu mogao bi vrtoglavo da poraste i dosegne 1,4 miliona do januara 2015, pokazuju danas objavljene procene američkih zdravstvenih vlasti.