Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Prodavali slike iz Janukovičeve vile

Beloruska služba bezbednosti (KGB) saopštila je danas da su uhapsili nekoliko osoba koje su pokušale da prodaju pet umetničkih slika velike vrednosti koje su ukradene iz rezidencije bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Islamisti nadomak Bagdada

Pripadnici ekstremističke Islamske države došli su danas na manje od dva kilometra od glavnog grada Iraka, Bagdada.

Ponovo sukobi i žrtve u Donjecku

Najmanje tri osobe su poginule, a pet je povređeno u Donjecku koji je pod kontrolom proruskih aktivista, uprkos dogovoru o poštovanju prekida vatre.

Peru: U zemljotresu najmanje 8 mrtvih

U zemljotresu jačine 4,9 stepeni Rihterove skale, čiji je centar bio na maloj dubini, poginulo je najmanje osmoro ljudi, kada su se njihove trošne kuće, u malom peruanskom selu u Andima, srušile, saopštio je danas zvaničnik službe za civilnu odbranu.

Saradnju Rusije u EU primeniti na Južnom toku

Gasovod Severni tok, koji direktno povezuje Rusiju i Nemačku i u koji je uloženo 7,4 milijarde evra, predstavlja izuzetan primer saradnje Rusije i zemalja EU, koja može da se primeni u projektu Južni tok, poručili su u rukovodioci Severnog toka i nemačkog Vinteršala.

Libija moli za pomoć međunarodnu zajednicu

Libijske vlasti pozvale su međunarodnu zajednicu u pomoć u borbi protiv islamističkih milicija, koje su preuzele kontrolu nad zgradama vlade i poručile da Ujedinjene nacije moraju da uvedu sankcije protiv islamista i zaustave širenje terorizma na severu Afrike.

I vlada Liberije na udaru ebole

Zamenica ministra zdravlja Liberije Bernis Dan dobrovoljno je otišla u 21-dnevni karantin zbog sumnje da je zaražena ebolom.