Povećana opasnost od terorista

Ministarstvo inostranih poslova Austrije izdalo je upozorenje zbog povećane opasnosti od terorističkih napada u svetu.
Ministarstvo inostranih poslova Austrije izdalo je upozorenje zbog povećane opasnosti od terorističkih napada u svetu.

"Trenutno postoji povećana opasnost od terorističkih napada i otmica", navodi se na sajtu Ministarstva. Građani koji putuju u inostranstvo se pozivaju da vode računa o bezbednosti i da se pridržaaju svih bezbednosnih mera. Ukazuje se da su najverovatnije mete napada mesta od simboličnog karaktera kao što su sedišta vlade, administrativne institucije, saobraćajna infrastruktura, hoteli, ekonomski i turistički centri, pijace, verska zdanja, kao i uopšteno sva veća okupljanja ljudi. Ministarstvo naglašava da moglo doći do napada eksplozivom ili oružjem, ali i otmice.

Stepen opasnosti od terorizma, kako se navodi na sajtu, je različit od zemlje do zemlje, a povećana opasnost od napada postoji posebno u zemljama i regionima, gde su teorističke organizacije već bile aktivne, gde teroristi raspolažu sa podrškom lokalnog stanovništva, ili gde se napadi, zbog nedostatka efikasnosti bezbednosnih mera, mogu biti lako sprovedeni. Ministarstvo preporučuje putnicima da vode računa o bezbednosti i da se pre i za vreme putovanja informišu o stanju u zemlji u koju putuju, da prate lokalne medije i prijave sumnjive situacije lokalnoj policiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet