Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

FIFA opet odbila FS Kosova

Izvršni komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) ponovo je odbacio zahtev Fudbalskog saveza Kosova (FKK) za prijem u tu organizaciju.

Troicki u polufinalu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale turnira u Moskvi, pošto je pobedio Amerikanca Aleksa Bogomolova juniora sa 7:6 (8:6), 6.7 (1:7), 7:6 (7:1).

Tipsarević u četvrtfinalu

Janko Tipsarević se plasirao u četvrtfinale turnira u Moskvi, pošto je sa 2:1, po setovima 6:7, 6:1, 6:0 pobedio Igora Kunjicina iz Rusije.

Debakl Ane Ivanović u Luksemburgu

Srpska teniserka Ana Ivanović neslavno je završila učešće na turniru u Luksemburgu pošto je u drugom kolu izgubila od Britanke En Kiotavong sa 6:3, 6:2.

Pobede Barselone, Čelsija i Milana

Fudbaleri Milana pobedili su na svom terenu BATE Borisov sa 2:0 u trećem kolu Grupe H Lige šampiona, a Barselona je istim rezultatom bila bolja od Viktorije Plzenj.

Rukometašice bolje od Grčke

Rukometašice Srbije pobedile su u Nišu Grčku sa 36:20 (19:9) u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Holandiji.

Đokoviću namerno nameštaju težak žreb?

Međunarodna teniska Federacija (ITF) i određeni proizvođači sportske opreme optuženi su da su gurali klipove u šampionski pogon Novaka Đokovića u protekle četiri godine, jer su, navodno, nameštali žreb na grend slemovima i favorizovali da u finalu igraju Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Zlato, srebro i bronza za plivače Srbije

Reprezentativci Srbije Stefan Šorak i Velimir Stjepanović osvojili su prvo i drugo mesto u disciplini 1.500 metara slobodnim stilom, dok je Milorad Čavić bio treći u finalu trke na 100 metara delfin.

Jovanovski eliminisana u 2. kolu

Bojana Jovanovski završila je učešće na turniru Kup Kremlja u Moskvi, pošto je danas u drugom kolu izgubila od Ruskinje Vere Zvonarjeve sa 6:1, 6:1.

Čavić u finalu na 100 leptir

Reprezentativac Srbije u plivanju Milorad Čavić plasirao se u finale trke na 100 metara leptir stilom na Svetskom kupu u Moskvi, pošto je danas u kvalifikacijama bio sedmi rezultatom 52,85 sekundi.