Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vulinu "Zlatna spomenica" od Komesarijata za izbeglice

Komesarijat za izbeglice i migracije uručio je danas svoju "Zlatnu spomenicu" ministru odbrane i šefu Radne grupe za migracije Aleksandru Vulinu, koji je istakao "da se Srbija pokazala kao najorganizovanija zemlja na migrantskom putu", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Fila: Haški tribunal je razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

Minimum kontrole na Horgošu do 15. januara

Zbog predstojećih praznika, ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske postigli su dogovor o minimumu granične kontrole za putnički saobraćaj, od danas do 15. januara.

Stupio na snagu novi železnički red vožnje

Od danas na prugama u Srbiji važi novi železnički red vožnje, prema kome će najveću novinu u unutrašnjem putničkom saobraćaju predstavljati novouvedeni voz između Beograd Centra i Zvornika.

I Ivica Tončev stekao diplomu u Megatrendovoj firmi

Nakon što se u javnosti otvorilo pitanje oko fakultetske diplome ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića, upitna je diploma još jednog državnog funkcionera - državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivice Tončeva.