Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Učenici protestuju zbog smene vaspitača

U Domu učenika srednjih škola u Kraljevu juče je grupa učenika protestovala tražeći da profesor Goran Bulatović ostane pedagog njihove grupe umesto da bude prebačen na administrativne poslove u istom domu.

Veran Matić novi predsednik ANEM-a

Novi predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija je Veran Matić (1962), odlučeno je na sednici Skupštine ove asocijacije.

Protest penzionera 17. maja Beogradu

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije najavilo je danas da će u petak 17. maja u 11 sati održati protest na Trgu Nikole Pašića, zbog obustave postupka Ustavnog suda za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koje su pokrenuli poslanici.

Hag ponovo izdao nalog za hapšenje dvoje radikala

Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu (MMKS) saopštio je da nisu ispunjeni uslovi za ustupanje Srbiji predmeta protiv poslanika SRS Petra Jojića i Vjerice Radete i ponovo naložio njihovo hapšenje zbog nepoštovanja suda.

TS: Predlog zakona o sprečavanju korupcije ne rešava probleme iz prakse

Transparentnost Srbija saopštila je da Predlog zakona o sprečavanju korupcije koji će se naći na dnevnom redu nove sednice Skupštine Srbije ne rešava probleme i da ne daje zadovoljavajuća rešenja, između ostalog, ni u pogledu sprečavanja zloupotrebe javnih funkcionera za političku promociju, odnosno funkcionersku kampanju.

Uhapšen javni izvršitelj iz Leskovca

Niška policija uhapsila je javnog izvršitelja iz Leskovca P.K. (58) i odgovorno lice privrednog društva "Morava eko pelet" iz Grdelice M.K. (28), zbog sumnje da su zloupotrebama pribavili protivpravnu imovinski korist tom preduzeću, a na štetu poverilaca, saopšteno je iz MUP.

Tepić: Uskoro Deklaracija o pomirenju između Srba i Albanaca

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Marinika Tepić najavila je da će ta stranka izaći za desetak dana sa Deklaracijom o pomirenju između Srba i Albanaca koju je ta stranka predložila kao rešenje koje bi trebalo da usvoje i srpska i kosovska skupština.

Saobraćaj umeren, očekuje se kiša

Na skoro svim putnim pravcima saobraćaj se trenutno odvija po suvim kolovozima, osim na jugu Srbije gde, prema rečima meterologa, vozači mogu očekivati pojavu slabe do umerene kiše praćenu grmljavinom.