Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Analitičari: Srbija podložna mnogim vidovima ekstremizma

Srbija je danas podložna mnogim vidovima ekstremizma, koji se mogu sprečiti edukacijom i liberalnim reformama, smatraju analitičari čija su istraživanja, rađena uz podršku OEBS, objedinjena u knjizi "Ekstremizam i nasilni ekstremizam u Srbiji".

Crnogorski kriminalci utočište najčešće nalaze u Srbiji

Podgorički Interpol najčešće u Srbiji nalazi crnogorske državljane odbegle od zakona, dok se najviše srpskih kriminalaca od pravosudnih organa skrivalo u Crnoj Gori, pokazali su podaci crnogorskog Interpola na osnovu izručenja koje su obavili u proteklom periodu.

Šta Srbija dobija Zakonom o poreklu imovine

Donošenje jednog ovakvog zakona (Zakona o poreklu imovine) koji, prvo, nije uopšte poreski, drugo, koji bi se bavio tom temom - nije bilo neophodno niti potrebno, ocenjuje za Radio Slobodna Evropa (RSE) Milica Bisić, poreska ekspertkinja.

Od preleta aviona Srbija i Crna Gora zaradile 77 miliona evra

Srbija i Crna Gora zaradile su u 2018. godini tačno 77,634,883 evra od preleta civilnih letelica iznad njihovih teritorija, stoji u izveštaju o funkcionisanju Route Charging sistema kojim rukovodi EUROCONTROL CRCO (Central Route Charges Office) kancelarija.