Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija šesta u svetu po porastu broja obolelih od malih boginja

Srbija se nalazi na šestom mestu na listi deset zemalja sa najvećim povećanjem slučajeva malih boginja između 2017. i 2018, saopštio je UNICEF upozoravajući da alarmantno globalno povećanje slučajeva malih boginja predstavlja sve veću opasnost za decu.

Pilot - najplaćenija profesija u Srbiji

Prosečna zarada u Srbiji prošle godine iznosila je 49.650 dinara neto (420 evra), što je za 25 evra više nego 2017. godine, a lideri po platama bili su zaposleni u vazdušnom saobraćaju.

Marko Milićev odslužio kaznu

Marko Milićev, koji je kolima usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. u Beogradu, od danas je na slobodi, jer je odslužio četiri i po godine zatvora na koliko je bio osuđen, prenosi "Blic".

"Nastava o odbrani u škole uvedena na mala vrata"

Srednjoškolci u Srbiji ponovo će nakon 27 godina imati nastavu iz oblasti odbrane i bezbednosti, ali to neće biti poseban predmet, već će se učenici o ulozi Vojske Srbije i srodnim veštinama upoznati kroz četiri fakultativna časa, navode iz Ministarstva prosvete za Radio slobodna Evropa (RSE).

UNS: Savet REM-a izabrao članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je članove upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija, prenelo je večeras Udruženje novinara Srbije (UNS).

Lutovac i Tadić: Želimo stranku koja će moći da integriše snage koje su protiv Vučića

Predsednici Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS), Zoran Lutovac i Boris Tadić ocenili su večeras da iza ideje o ujedinjavanju stranaka koje su nastale iz DS-a stoji želja da se stvori organizacija koja će biti glavna opcija za građansko-demokratske birače u Srbiji i koja će biti u stanju da integriše snage koje su protiv Aleksandra Vučića.

Oprezno na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" apelovalo je na vozače da na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar, koja se rekonstruiše i zatvorena je za javni saobraćaj vozova, poštuju signalizaciju zbog saobraćaja vozova za remont pruge.