Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mihajlović: Vlada ne ukida inženjersku komoru

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na Inženjersku komoru da se zaštiti i unapredi struka, umesto da se štite privilegije pojedinaca.

Mali platio 200.000 dinara, tužilaštvo obustavilo postupak

Ministar finansija Siniša Mali platio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe, zbog čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen, jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK-a u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Najmanje troškove ima ko se greje na drva

Najniže troškove za grejanje prosečnog stana u ovogodišnjoj grejnoj sezoni imaće domaćinstva koja se greju na drvo, u mestima u Srbiji gde se ono nabavlja po nižim cenama i ako imaju peći čija je efikasnost veća, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije.

Prostor za zloupotrebe zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je u skupštinskoj proceduri, ostavlja veliki prostor za zloupotrebe, upozorili su Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Danilo Krivokapić, iz SHARE Fondacije.

Veliki školski čas danas u Kragujevcu

U Šumaricama se danas održava "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora u Kragujevcu, na kojoj će biti izvedena drama "Nisam kriv što sam živ" Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti.