Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Gradonačelniku Šapca ponovo oslobađajuća presuda

Na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Šapcu, nakon što je Viši sud odlučio da ukine prvostepenu oslobađajuću presudu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i naloži sudu u da ponovi postupak, Zelenović je danas ponovo oslobođen.

Vladimir Dekić verovatno novi upravnik Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Beogradu najverovatnije će dobiti novu upravu, a kandidat za mesto upravnika pozorišta mogao bi biti Vladimir Dekić, aktuelni direktor Ansambla Kolo i producent, a predsednik Upravnog odbora - Novica Antić, književni prevodilac i član brojnih rukovodećih tela ustanova kulture.

Četiri automobila izgorela u Nišu

Tri automobila potpuno su izgorela, a jedan je oštećen u požaru koji je u toku noći, nešto pre četiri časa, izbio na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kod Tržnog centra Zona 2.

Crne liste poslodavaca samo marketinške poruke

Od početka 2018. godine, zaključno sa septembrom, u oblasti građevinarstva zabeležena su 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu 2017. godine, kada je zabeležen 141 takav slučaj, saopštilo je pre nekoliko dana Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Potvrđena presuda u korist Stefanovića protiv "Peščanika"

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom su sociološkinja Vesna Pešić i urednice portala Peščanik Svetlana Lukić i Svetlana Vuković povredile čast i ugled ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i naložio im da mu isplate 150.000 dinara sa zateznom kamatom, umesto 200.000 kako je bilo određeno provostepenom presudom.

Na skrininge ide tek nekoliko procenata građana, u pojedinim okruzima nije pregledana nijedna žena

Primarna zdravstvena zaštita u Srbiji zahteva obaveznu reviziju - obuhvat građana, naročito žena i dece, preventivnim i kontrolnim pregledima je nizak, procenat vakcinacije protiv malih boginja ne dostiže potreban minimum, a pojedini domovi zdravlja ni nemaju službe za pružanje usluga koje su obavezne i na koje svaki osiguranik ima zakonsko pravo.