Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

FOTO: Nove uniforme i činovi u Vojsci Srbije

Na kolegijumu ministra odbrane, održanom danas u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba, razmatran je i prikazan predlog novog vizuelnog identiteta profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Na Ibarskoj magistrali 13 udesa od podneva

Duž Ibarske magistrale od Kraljeva do Biljanovca, prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Kraljevu, od podneva se dogodilo 13 saobraćajnih udesa, ali srećom nije bilo poginulih.

Kolike su šanse da Srbija uvede eutanaziju?

Pravo "na dobrovoljni i saglasni prekid života", predloženo u novom Građanskom zakoniku, za sada nije dobilo "zeleno svetlo", tako da se još ne zna da li će i kada lekarima u Srbiji biti dopušteno da odgovore na zahtev svojih najtežih pacijenata da im prekrate muke.

Danas je Svetski dan voda

Svetski dan voda obeležava se širom sveta kako bi se podigla svest o značaju i očuvanju voda i podsetilo na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

Poverenik proverava da li vojnicima smeju da se oduzimaju telefoni

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u vezi sa navodima Vojnog sindikata da je ministar odbrane zaposlenima u Ministarstvu i Vojsci Srbije nedavno izdao spornu naredbu o potpisivanju izjave o privremenom oduzimanju mobilnih telefona.