Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Evakuacija u Italiji zbog klizišta

Dolina Feret na severozapadu Italije evakuisana je nakon što je u velikom klizištu uništeno nekoliko automobila uz prometni put, a nastradao je bračni par koji je bio zarobljen u svojim kolima.

Pupovac: Građani taoci sukoba

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac ocenio je danas da Srbi iz Hrvatske sa zebnjom i zabrinutošću gledaju na to što je obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, postalo mesto ponovnog sukobljavanja i svojevrsnog nastavka rata različitim interpretacijama.

U zemljotresu u Indoneziji 105 mrtvih

U zemljotresu koji je pogodio indonežansko ostrvo Lombok poginulo je 105 osoba, a zabrinuti turisti i dalje napuštaju to ostrvo, saopštile su vlasti Indonezije.

Australija dostigla rekordnih 25 miliona stanovnika

Broj stanovnika Australije dostigao je rekordnih 25 miliona, skoro deceniju pre predviđenog roka, budući da ta zemlja privlači stotine hiljada migranata svake godine, pokazali su najnoviji podaci vlade u Kanberi.

Poljska pribavila arhivu o spasavanju Jevreja

Poljska je pribavila arhivu iz Drugog svetskog rata koja dokumentuje napore poljskih diplomata u Švajcarskoj s ciljem spasavanja Jevreja izdavanjem lažnih pasoša radi putovanja u zemlje Latinske Amerike.