Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Rim prodaje muzeje iz doba Musolinija

Grad Rim i italijanska država odlučili su danas da prodaju tri muzeja i državni arhiv iz vremena lidera fašističke Italije Benita Musolinija, kako bi skupili novac za nastavak izgradnje kongresne palate.

Turski poslanici se tukli čekićem

Petoro poslanika povređeno je u tuči koja je izbila u turskom parlamentu, tokom koje su letele stolice, a poslanici su jedni druge udarali čekićem i zvonom kojima se tokom zasedanja služi predsednik parlamenta.

Islamisti možda trguju organima

Irački ambasador u Ujedinjenim nacijama Mohamed Alkahim zatražio je od Saveta bezbednosti UN da istraži navode da se džihadisti Islamske države bave krađom organa da bi finansirali svoje delovanje.

Prostitutke odustale od tužbe protiv Stros-Kana

Sudski proces protiv Dominika Stros-Kana (65), bivšeg šefa MMF-a i ekonomskog savetnika Vlade Srbije, našao se juče pred kolapsom nakon što su prostitutke koje je navodno podvodio odustale od tužbe.

Ranjen lider Donjecke republike

Lider samoproglašene Donjecke republike, Aleksandar Zaharčenko lakše je ranjen u nogu, nakon čega je odveden u bolnicu i konstantovano je da povreda nije opasna.

Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su uhapšena dvojica pripadnika nekadašnjeg Hrvatskog Vijeća odbrane Muamir Jašarević (46) iz Bihaća i Sead Velagić (48) iz Sarajeva zbog sumnje da su učestvovali u zločinima nad 300 srpskih civila u Livnu 1992. godine, uključujući ubistvo 16 civila.

Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Dva pripadnika bivšeg Hrvatskog veća odbrane uhapšena su po nalogu Tužilaštva BiH pod sumnjom da su 1992. počinili ratne zločine nad srpskim civilima.

Proruske snage zauzele Debaljcev

Proruske snage su saopštile da su zauzele veći deo Debaljceva, dok vladine snage tvrde da je taj grad na istoku Ukrajine i dalje pod njihovom kontrolom, javio je BBC.

Počuča: Vratiću se u Srbiju kad završim posao u Ukrajini

Bivši TV voditelj Radomir Počuča izjavio je danas uživo za TV Pink iz Donjecka da će se vratiti u Srbiju kada, kako je rekao, završi posao u Donjecku, gde se bori na strani proruskih snaga kao dobrovoljac, kao i da se ne boji posledica i zatvora.

Velibor Džomić pokušao da uđe u Crnu Goru

Paroh Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić pokušao je u ponedeljak da uđe u Crnu Goru, ali mu je na graničnom prelazu policajac rekao da mu to nije dozvoljeno, uprkos pozitivnoj odluci Upravnog suda.