Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Novi snimak pogubljenja zatvorenika lažan?

Džihadisti Islamske države su objavili novi video snimak u kojem tvrde da su pogubili najmanje 21 zarobljenih vojnika kurdskih snaga u Iraku, objavila je televizijska mreža CNN, koja nije mogla da potvrdi autentičnost snimka, a Foks Njuz tvrdi da je video lažan.

Žena prvi put na čelu Bagdada

Iračka vlada je prvi put svojoj političkoj istoriji postavilu ženu na čelo Bagdada, posle smene sadašnjeg gradonačelnika, kritkovanog zbog nekompetentnosti.

Hrvatski lekari beže u inostranstvo

Od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, 923 lekara zatražilo je dokumentaciju za rad u inostranstvu, dok ih je istovremeno svega 135 iskazalo interes za dolazak.

"Izuzetni kukavičluk" Rusije u Ukrajini

SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost "dodatnih sankcija" prema Rusiji zbog ponašanja u Ukrajini za koje smatraju da je "izuzetni kukavičluk", izjavio je u subotu u Londonu američki državni sekretar Džon Keri.

Niko sad neće Ivu Josipovića

Sada već bivši hrvatski predsednik dr Ivo Josipović u potrazi je za strankom, pošto je napustio Pantovčak i razišao se sa SDP-om.

NATO: Ruska vojska je opasnost

NATO upozorava da ruska vojska predstavlja opasnost za NATO i da je raspoređena u istočnoj Ukrajini, iako to Moskva poriče.

Otrovne kukuruzne pahuljice povučene iz prodaje u BiH

Nemačka kompanija "Hahne" upozorila je nekoliko zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, da se u kukuruznim pahuljicama sa nula odsto šećera, pakovanje od 375 grama, nalazi nedozvoljena količina mikotoksina, supstance opasne po zdravlje.