Uskoro će biti objavljen ceo, neskraćen Mein Kampf

Nemačko istorijsko društvo uskoro će objaviti neuređenu verziju Hitlerove autobiografske knjige Mein Kampf.
Nemačko istorijsko društvo uskoro će objaviti neuređenu verziju Hitlerove autobiografske knjige Mein Kampf.

Naime, autorska prava za delo čiji se autor ubio pre skoro 70 godina prema nemačkom zakonu ističu ove godine, a to će otvoriti dozvolu za objavljivanje radne verzije knjige uz dopisane komentare i mišljenja istraživača.

Nemački zakon zabranio je izdavanje knjige svim kućama unutar Nemačke, ali je sud u Bavarskoj napravio izuzetak kada su u pitanju neuređene verzije dela koje će objaviti minhenski Institut za savremenu umetnost.

Knjiga će biti objavljena u dva toma od oko 2.000 stranica, od čega 780 spada na Hitlerov originalni tekst.

Knjiga Mein Kampf (Moja borba) prvi put je objavljena 1925. godine, a u njoj je Adolf Hitler predstavio svoje stanovište o budućnosti Evrope koje će postati temelj nacionalsocijalizma, uzrok razaranja Starog kontinenta i smrti miliona ljudi.

  • miki

    21.02.2015 11:42
    bez predrasuda
    Knjiga opisuje kako je Hitler došao na vlast i zapravo je receptura koja opisuje KAKO doći na vlast , na šta široke mase reaguju itd. To opisano u knjizi koriste sve vlade u svetu i po njihovom mišljenju ( čini mi se ) nije dobro da široke mase dobiju uvid u sadržaj te knjige.Iznenadio me je sadržaj jer sam očekivao sasvim drugo ( imajući u vidu koliko je ispljuvana ).Treba je pročitati i tek onda suditi o njoj ...uostalom to nam je demokratsko pravo ...treba čitati što više , vidici se tako proširuju .
  • 21.02.2015 08:17
    Udžbenik fašizma i nacizma, koji ponovo dižu glavu i vaskrsavaju iz pepela. Neki bolesni umovi opet žele "veliku Nemačku" ili nešto "veliko" - za sebe. Zašto se uopšte ponovo štampa to zlodelo? Namere nikako ne mogu biti dobre ni pozitivne za čovečanstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet