Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Evropljani nikad bogatiji

Vrednost imovine evropskih građana dostigla je ove godine 56.000 milijardi evra, uz nejednaku raspodelu i unutar zemalja i po zemljama, što negativno utiče na ukupni potencijal ekonomskog rasta na starom kontinentu.

15 poginulih u eksploziji u fabrici

U fabrici, koja se nalazi oko 120 kilometara severno od bugarske prestonice Sofije, došlo je do eksplozije i strahuje se da je poginulo 15 osoba, dok su tri povređene, izjavili su danas zvaničnici.

Član UN umro od ebole

Ujedinjene nacije saopštile su da je jedan član osoblja svetske organizacije u Liberiji umro "najverovatnije od ebole".

Direktorka Tajne službe SAD podnela ostavku

Direktorka američke Tajne službe Džulija Pirson podnela je danas ostavku, posle niza propusta elitnog ogranka za bezbednost predsednika, uključujući i incident u kojem je jedan muškarac, mašući nožem, preskočio ogradu i ušao kroz kapiju Bele kuće.

SAD: Petoro dece pod nadzorom zbog ebole

Petoro školske dece iz Dalasa su u fazi praćenja zbog moguće izloženosti virusu ebole, posle dolaska u kontakt sa muškarcem koji se leči od te bolesti u bolnici u Teksasu, saopštili su danas zvaničnici.

41 dete ubijeno u napadima na školu

Najmanje 48 ljudi, među kojima je 41 dete, poginulo je danas u dve odvojene eksplozije automobila-bombe u centralnom sirijskom gradu Homsu, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Identifikovano 80 nacista

Centar "Simon Vizental" je saopštio da je u Nemačkoj identifikovano 80 osoba, koje su nekada pripadale odredima smrti, prenose nemački mediji, navodeći da je direktor tog Centra Efraim Zurof rekao da su među tim osobama i četiri žene.

Policiji predao ručni bacač raketa, mine, granate, TNT, dinamit...

Pravi arsenal raznih eksplozivnih sredstava, ali i ručni bacač raketa, tzv. zolju, policiji je juče predao Zagrepčanin koji zbog toga neće odgovarati, jer policija nastavlja praksu da protiv osoba koje im dobrovoljno donesu ilegalno naoružanje ne podnose prekršajne ili krivične prijave.

Spasen posle 12 dana u pećini

Spasilačka ekipa izvukla je na površinu španskog speleologa nakon što je 12 dana bio zarobljen na 400 metara dubine u pećini na severoistoku Perua.