Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

SAD: Ebola ugrožava nacionalnu bezbednost

Strategija SAD u borbi protiv epidemije virusa ebole sastoji se od četiri ključna cilja, uključujući usklađeno međunarodno delovanje i izgradnju jake globalne infrastrukture zdravstvene zaštite, naglasio je Stejt department.

Jak zemljotres u Meksiku

Zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale pogodio je danas jugoistočni deo Meksika, saopštili su seizmolozi. 

Preminuo bivši diktator Haitija

Bivši diktator Haitija Žan Klod Duvalije, poznat kao Bejbi Dok, preminuo je danas u 63. godini od srčanog udara, saopštio je njegov advokat.

Optužnice protiv Sarkozijevih saradnika

Francuski istražni organi podigli su danas optužnicu protiv trojice nekadašnjih članova rukovodstva Unije za narodni pokret (UMP) za nelegalno finansiranje kampanje lidera te partije Nikole Sarkozija, na predsedničkim izborima 2012. godine, javio je Frans pres.

Francuska bolničarka izlečena od ebole

Medicinska sestra iz Francuske, koja se zarazila ebolom dok je volontirala u organizaciji Lekari bez granica (MSF) u Liberiji, izlečena je od tog smrtonosnog virusa, saopšio je danas francuska ministarka zdravlja.

SAD: Izolacija zbog ebole

Desetoro ljudi za koje se smatra da su došli u kontakt s pacijentom zaraženim virusom ebole u Dalasu, trenutno su izolaciji kako bi se mogli detaljno pregledati.

Dve Koreje nastavljaju dijalog

Visoki zvaničnici Severne i Južne Koreje dogovorili su se danas, prilikom izuzetno retkog susreta dveju strana, da nastave dijalog na visokom nivou.

Nastavlja se potraga za nestalim avionom

Skoro sedam meseci od nestanka malezijskog Boinga 777 sa 239 putnika potraga od danas ulazi u novu fazu uključivanjem tri specijalizovana broda koji će istraživati jedan "zabačen" deo Indijskog okeana.

Novi neredi u Hongkongu

Novi neredi izbili su jutros između prodemokratskih demonstranata i protivnika protesta koji traju već nedelju dana u Hongkongu.

Državni udar u Severnoj Koreji?

Severnokorejska prestonica nalazi se u blokadi pošto je 27. septembra uvedena zabrana ulaska i izlaska iz Pjongjanga, preneo je danas britanski 'Telegraf' ukazujući na spekulacije o pokušaju državnog udara.