Preminuo bivši diktator Haitija

Bivši diktator Haitija Žan Klod Duvalije, poznat kao Bejbi Dok, preminuo je danas u 63. godini od srčanog udara, saopštio je njegov advokat.
Bivši diktator Haitija Žan Klod Duvalije, poznat kao Bejbi Dok, preminuo je danas u 63. godini od srčanog udara, saopštio je njegov advokat.

Duvalije, samoproglašeni "doživotni predsednik" Haitija, proveo je 25 godina u egzilu pošto je svrgnut u pobuni zbog korupcije i brutalnosti njegovog režima.

Bejbi Dok je 1971. godine postao sa 19 godina najmlađi predsednik na svetu, posle iznenadne smrti oca Fransoa Duvalijea. Duvalije, koji se iznenada vratio u zemlju 2011. godine, preminuo je u svojoj privatnoj rezidenciji u Port o Prensu.

Predsednik Haitija Mišel Marteli izrazio je saučešće porodici bivšeg diktatora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.