Hrvati grade najveći jedrenjak na svetu

Brodosplit je ugovorio izgradnju broda za kružna putovanja, za brodovlasnika sa Bahama, koji će, prema dimenzijama, biti najveći jedrenjak na svetu.
Brodosplit je ugovorio izgradnju broda za kružna putovanja, za brodovlasnika sa Bahama, koji će, prema dimenzijama, biti najveći jedrenjak na svetu.

Brod je dužine 162,2 metra, imaće pet jarbola i 6.400 kvadratnih metara jedara, saopštilo je danas splitsko brodogradilište.

Vrednost projekta je pola milijarde kuna (65,4 miliona evra), a s opcijom drugog broda oko milijardu kuna. Isporuka prvog broda je planirana za kraj februara 2017. godine.

Brod će moći da primi 312 putnika u 156 luksuzno opremljenih kabina, a o njima će brinuti 138 članova posade.

  • lako

    03.10.2014 16:34
    je njima
    imaju more

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.