Pritvor svešteniku osumnjičenom za pedofiliju

Slovenačkom svešteniku, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje maloletne učenice kojoj je predavao veronauku, određen je kućni pritvor i zabrana rada sa decom.
Slovenačkom svešteniku, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje maloletne učenice kojoj je predavao veronauku, određen je kućni pritvor i zabrana rada sa decom.

Koparska policija je objavila da je 54-ogodišnji sveštenik osumnjičen za zloupotrebu položaja i seksualnog čina sa osobom mlađom od 15 godina za šta je, kako se navodi, osobama kojima je poverena briga o deci predviđena zatvorska kazna od tri do 10 godina zatvora.

Iako crkveni izvori navode da mediji preteruju sa sumnjama o raširenosti pedofilije među sveštenstvom, priznaju da interno vode više crkvenih postupaka.

Poslednjih godina je nekoliko sveštenika osuđeno na civilnim sudovima za napastvovanje maloletnih osoba kojima su bili veroučitelji. Najozloglašeniji je bio slučaj kada je sveštenik Karla Još osumnjičen za zlostavljanje devojčice od sedam godina, a njena tužba ga je stigla tek kada je postala odrasla žena. Sveštenik je osuđen i umro je u zatvoru za vreme izdržavanja kazne posle čega je žrtva tužila crkvu i tražila odštetu od 50 hiljada evra koja joj je i odobrena.

  • Andrija Šrek

    03.10.2014 18:41
    ...
    ...i šta je još novo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.