Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Tajlandska policija protestovala zbog protesta

Tajlandska policija danas je organizovala svoj protest da bi izrazila nezadovoljstvo nakon višenedeljnog bavljenja poslom suzbijanja agresivnih i često nasilnih učesnika antivladinih protesta.

Oteti novinari u Kongu

Naoružani mladići, zasad nepoznatog identiteta, oteli su danas novinare državne televizije u Kinšasi, prestonci Demokratske Republike Kongo, saopštila je policija.

Još jedan ledolomac zaustavljen u misiji spasavanja

Australijski ledolomac, koji je u misiji spasavanja zaglavljenog ruskog broda "Akademik Šokalski", morao je da se vrati zbog snežnih padavina koje su gotovo potpuno smanjile vidljivost, što je, takođe, sprečilo i akciju spasavanja helikopterom.

Gasili požar, našli plantažu marihuane

Policija je kod grada Turnea, na jugozapadu Belgije, zaplenila hiljade biljaka marihuane milionske vrednosti, koje su slučajno otkrili vatrogasci tokom požara u jednoj zgradi, a uzgajivači nisu nađeni.

Šumaher u kritičnom stanju

Mihael Šumaher je u kritičnom stanju posle nesreće na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

Požar u "Svoču", nema povređenih

U požaru u filijali kompanije "Svoč" u Švajcarskoj, jedna radionica je potpuno uništena, dok je druga teško oštećena, a povređenih nije bilo.

Najmanje 14 mrtvih u Iraku

U bombaškim napadima širom Iraka danas je poginulo najmanje 14 osoba, među kojima i jedno dete, saopštili su zvanični izvori.

Blokirali zgradu premijera u Tripoliju

Više desetina demonstranata u Tripoliju zagradilo je ulaz u kancelariju premijera Libije i zgradu Ministarstva spoljnih poslova, zbog rasprostranjene korupcije.

Grom udario u crkvu, osmoro mrtvih

U prestonici Malavija Lilongveu je u udaru groma u jednu crkvu poginulo osmoro ljudi, uključujući jedno dete, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u toj zemlji.

Erdoganov sin pobegao u Gruziju

Bilal Erdogan, sin turskog premijera Tajipa Erdogana, pobegao je u Gruziju nakon vesti o tome da je turski sud izdao nalog za njegovo hapšenje.

Zemljotres kod Antalije

Zemljotres magnitude šest stepeni dogodio se danas u Sredozemnom moru, južno od turske oblasti Antalije, pri čemu do sada nije prijavljeno da je bilo žrtava ili materijalne štete.