Šumaher u kritičnom stanju

Mihael Šumaher je u kritičnom stanju posle nesreće na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

Mihael Šumaher je u kritičnom stanju posle nesreće na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

"On je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohiruršku intervenciju", navodi se u saopštenju bolnice i dodaje da je on "i dalje u kritičnom stanju".

Kako su preneli mediji, Šumaher (44) je povredio glavu u skijalištu Meribel u Francuskoj, kada je udario glavom o stenu, ali je nosio kacigu, koja je ublažila udarac. On je potom helikopterom prevezen u bolnicu u Grenoblu. U Grenobl je stigao i neurolog iz Pariza kako bi ga pregledao, a ispred bolnice okupile su se desetine Šumaherovih obožavalaca da bi mu iskazale podršku.

Policija istražuje uzrok nesreće, a mediji su preneli da se Šumaher skijao van staze, sa 14-godišnjim sinom. Šumaher je jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, osvojio je sedam šampionskih titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 i 2004) i "drži" mnoge rekorde u tom sportu. Prema zvaničnom sajtu Formule 1, on je "statistički najbolji vozač u istoriji tog sporta".

  • bozans

    30.12.2013 13:43
    Izdrži Šumi!
    Nisam navijao nikad za njega, uvek me je nervirao jer je toliko dominantan. Ali je veliki sportista i čovek! Želim mu da pobedi i u ovoj najvažnijoj trci za njega, zaslužio je još i ovu jednu pobedu.
  • Fan

    30.12.2013 13:40
    najbolji

    SSumi,
    izdrzzi. Ovaj ccovek spada u red retkih rodjenih pobednika i nadam se da ce i sada pobediti u velikoj zzivotnoj bitci.
    POznato je da prosecni ne vole pobednike, no sigurna sam da ce SSumi imati joss pobednicckih trka, pa makar i u kolicima.

    Ovaj ccopvek zaduzzio je sve fanove F1 jer je tokom karijere davao sve od sebe za ovaj sport i njegovo popularisanje.

    Njegovoj porodici podrsska a SSumiju fige.
  • PericA

    30.12.2013 07:50
    Ferarri
    Izdrzi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet