Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Taoci u Jemenu prodati Al Kaidi

Jemenski otmičari su svoje taoce, jednog Austrijanca i dvoje Finaca, prodali Al Kaidi za 8,5 miliona evra, prenose danas austrijski mediji.

Detektorima za mine traže kola pod snegom

Zbog obilnog snega koji je zatrpao autoput Hakari - Sirnak u Turskoj, koji je van funkcije već sedam dana, vojska je odlučila da detektorima za mine krene u potragu za automobilima koji su ostali zatrpani pod snegom.

Metar snega na Žabljaku

Na Žabljaku je visina snežnog pokrivača dostigla jedan metar, jer je na stari palo pola metra novog snega.

Srušio se helikopter u Londonu, udario u kran

Dvoje ljudi je poginulo, a dvoje povređeno, u padu helikoptera u centru Londona nedaleko od glavnog štaba obaveštajne agencija MI6, javili su britanski mediji pozivajući se na policiju i očevice.

Devojka u Budvi nestala u talasima

Učenica III razreda srednje škole "Danilo Kiš" iz Budve A.K. (16) verovatno je nestala u talasima, dok je sa drugom bila na šetalištu uz more kod plaže Mogren.

Zastava Srbije uklonjena iz Sarajeva

Zastava Srbije postavljena na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", biće sutra uklonjena.

Uhapšen premijer Pakistana

Pakistanski premijer Radža Pervez Ešref razrešen je dužnosti, a potom uhapšen, javlja danas agencija Anadolija.

Ukrala voz i udarila u kuću

Jedna radnica na železničkoj stanici u gradiću Neglinge, nedaleko od Stokholma, izvezla je voz iz stanice, bez dozvole, koji je zatim u punoj brzini iskočio iz šina i uleteo u jednu dvospratnu kuću u mestu Seltsjobaden.

Bolja prognoza za svetsku privredu

Ekonomska aktivnost raste, ili se makar stabilizuje, u SAD, evrozoni i Kini, saopštila je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Protest u Vukovaru zbog ćirilice

Štab za odbranu hrvatskog Vukovara najavio je za 2. februar veliki protest protiv uvođenja srpskog jezika i ćirilice kao službenog jezika i pisma u tom gradu.

Lava izbila iz Strombolija

Lava je izbila danas iz aktivnog vulkana na italijanskom ostrvu Stromboli, čija se aktivnost pojačala poslednja četiri dana, i gust dim je obavio to turističko ostrvo.

Filmska pljačka banke u Berlinu

U Berlinu je na spektakularan način opljačkana filijala Folksbanke - pljačkaši su iskopali 30 metara dug tunel od jedne podzemne garaže do bankarskog sefa.